to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:36 | 19.12.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας (19/12)

.


Στράους και Νίτσε

Εκδήλωση με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη και μουσικού Ρίχαρντ Στράους και τα 170 χρόνια από τη γέννηση του φιλοσόφου Φρίντιρχ Νίτσε πραγματοποιούν απόψε στις 7.30 μ.μ., στο Εντευκτήριο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ακαδημίας 48 και Σίνα), η εταιρία "Ιδεότοπος - Ελεύθερη διακίνηση ιδεών" σε συνεργασία με το "Γίγνεσθαι - Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας". Ομιλητές: Γεώργιος Ξηροπαϊδης, καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Αναστασία Σιώψη, καθηγήτρια του Μουσικού Τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου και Ευγενία Γεωργαντά, ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια και ιδρυτικό μέλος του "Γίγνεσθαι". Στο πιάνο ο διεθνούς φήμης πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δείπνο στο εστιατόριο με κόστος συμμετοχής στα 45 ευρώ, καθώς σκοπός της εκδήλωσης είναι η χρηματοδότηση δύο χορηγιών που θα δοθούν σε φοιτητές - φοιτήτριες ελληνικών πανεπιστημίων.

"Δον Καμίλο"

Έναρξη απόψε για τη νέα θεατρική σεζόν του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ με την κωμωδία του Σωτήρη Πατατζή "Δον Καμίλο". Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 9 μ.μ., στο θέατρο του Εργαστηρίου (Ορέστου 76). Σκηνοθεσία: Άκης Τσονίδης. Παίζουν: Χρήστος Βενετίδης, Ξανθή Εμμανουηλίδου, Λάμπρος Ζησόπουλος, Σπύρος Κατσιούλας, Μαρία Κυριακίδη, Κώστας Μερετάκης, Δέσποινα Μιχαηλίδη, Νίκος Πατούνας, Μαρία Πετρίδου, Βασίλης Πούλος και Άκης Τσονίδης.

Για τον Καζαντζάκη

Η Συντονιστική Επιτροπή της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και το Ελληνικό Τμήμα της, μας προσκαλούν στην εκδήλωση «Στρογγυλή Τράπεζα: Προσεγγίζοντας τους ήρωες του Νίκου Καζαντζάκη», απόψε στις 7 μ.μ. στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς του Βιβλίου). Ομιλητές: δρ Κόνστανς Ταγκοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Πόλεως της Νέας Υόρκης (CUNY), δρ. Αθηνά Βουγιούκα, διδάκτωρ Νεοελληνικής Λογοτεχνίας - ειδική μελετήτρια του Καζαντζάκη και δρ. Céline Dewas, διδάκτωρ Φιλοσοφίας Πανεπιστήμιου της Λιλ. Συντονίζει ο δρ Νίκος Μαθιουδάκης, πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Εταιρείας και επιστημονικός σύμβουλος των εκδόσεων Καζαντζάκη.

Ελεύθερες Γυναίκες

Το βιβλίο των Γαλλίδων συγγραφέων Ωρίν Κρεμιέ και Ελέν Ζυλιέν «Ελεύθερες Γυναίκες» παρουσιάζεται απόψε στις 7.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου (Θησέως 70, Καλλιθέα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Άννα Κοντοθανάση, δικηγόρος, Ντίνα Δασκαλοπούλου, δημοσιογράφος, Αλεξία Τσούνη, γενική γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Πέτρος Κακολύρης, υπεύθυνος των εκδόσεων Εύμαρος. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Ειρήνη Μελά. Θα χαιρετήσει εκπρόσωπος των αγωνιζομένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, ενώ θα διαβαστεί και χαιρετισμός της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Παύλος Παυλίδης

Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies απόψε στις 10.30 μ.μ. και για πέντε Παρασκευές, στον Σταυρό του Νότου Plus. Είσοδος: 12 ευρώ.

Καθηγητές στη... μουσική

«Ελάτε να γνωριστούμε. Μπορεί να μας βγει σε καλό» μας λέει ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ και μας καλεί στη μουσική εκδήλωση με το φημισμένο, πλέον, συγκρότημα καθηγητών του ΑΠΘ «Presidents». Απόψε στις 9 μ.μ. στη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)