to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η πολιτική σήμερα μπορεί να μην είναι ακριβώς όπως θα τη θέλαμε

H Αριστερά είναι το χαμόγελο, η νιότη και το μέλλον των ανθρώπων - Αύριο ψηφίζουμε για να ζούνε οι πολλοί με αξιοπρέπεια


Το σχόλιο όπως γράφτηκε στον προσωπικό λογαριασμό του Θάνου Νασόπουλου στο Facebook:

Η πολιτική σήμερα μπορεί να μην είναι ακριβώς όπως θα τη θέλαμε. Ούτε η ζωή μας όμως είναι ποτέ ακριβώς όπως τη θέλουμε. Γιατί όπως η ζωή έτσι και η πολιτική, προχωράνε μέσα από συμβιβασμούς, μέσα από το αποτέλεσμα των καθημερινών συγκρούσεων και των συνθέσεων αυτού που θέλουμε εμείς και αυτού που θέλουν κάποιοι άλλοι. Για αυτό και οι αντιφάσεις δεν είναι πάντα κωλοτούμπες ή ψέματα, αλλά πολλές φορές είναι κομμάτι μιας συνθήκης που δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη.

Ο ισχυρότερος βγαίνει πάντα πιο κερδισμένος. Το ζήτημα στη ζωή δεν είναι να κερδίζεις πάντα ακριβώς αυτό που θες γιατί αυτό είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, αρκετοί εκ των οποίων δεν είναι αποκλειστικά στο δικό μας χέρι μια δεδομένη στιγμή. Το ζήτημα είναι να μην τα παρατάμε, να κοιτάμε πως θα φτάσουμε πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε, με υπομονή και σχέδιο.

Αν δεν έχουμε όμως άποψη για το πως θέλουμε να ζήσουμε, τότε σίγουρα θα ζήσουμε όπως θέλουν κάποιοι άλλοι.

Η πολιτική είναι στην καθημερινότητα μας. Στην τιμή του καφέ που πίνουμε, στο μεροκάματο του κολλητού μας, στις μέρες της άδειας που δικαιούμαστε για να πάμε διακοπές, στις ώρες που έχουν ελεύθερες οι γονείς για να τις περνάνε με τα παιδιά τους, στα λεφτά που χρειαζόμαστε για να σπουδάσουμε, στα φάρμακα της γιαγιάς μας και του παππού μας.

Η πολιτική είναι οι ζωές των ανθρώπων. Για αυτό στο τέλος της ημέρας, τα επιτελεία, οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες, η επικοινωνία κάνουν στην ακρή και την τελική απόφαση την παίρνουν οι πολλοί κοιτώντας το παρόν και το μέλλον τους. Κοιτώντας τη ζωή τους.

Σε αυτό το πολύ απλό σχήμα κινήθηκε και η «επικοινωνιακή στρατηγική» του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια, χωρίς φτιασιδώματα και περιτύλιγμα, αδιαμεσολάβητα στους πολλούς, από έναν άνθρωπο που καταφέρνει να μιλάει κατευθείαν στην ψυχή τους.

Αύριο ψηφίζουμε για να ζούνε οι πολλοί με αξιοπρέπεια. Οι άνθρωποι δεν είναι το άθροισμα των αποτελεσμάτων τους. Είναι κυρίως το άθροισμα των προσπαθειών τους. Οι άνθρωποι είναι ο δρόμος που επέλεξαν να περπατήσουν, ανεξάρτητα από τον ρυθμό των βημάτων τους.

Αυτό που δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν ποτέ οι ολιγάρχες με τα κανάλια, τις εφημερίδες, τις δημοσκοπήσεις και τα κόμματα τους, είναι η ελπίδα αυτών που δεν έχουν τίποτα, πέρα από τους ανθρώπους τους, την αξιοπρέπεια τους, τη λαχτάρα τους για ζωή. Οι πολλοί, οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι έτσι αντιλαμβάνονται τον πλούτο. Για αυτό ιστορικά οι πολλοί έδωσαν τη ζωή τους για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, την ώρα που οι λίγοι της εποχής έκαναν μπίζνες με τη φρίκη. Αυτή η αξιοπρέπεια των πολλών ήταν, είναι και θα είναι η ταυτότητα της Αριστεράς, σε κάθε εποχή. Της Αριστεράς που έχασε μάχες, κέρδισε μάχες αλλά πάντα έχανε με τον λαό και κέρδιζε με τον λαό.

H Αριστερά είναι το χαμόγελο, η νιότη και το μέλλον των ανθρώπων. Η Αριστερά όπως και ο έρωτας είναι η διαρκής υπόσχεση για μια καλύτερη ζωή.

Ο έρωτας όπως και η Αριστερά είναι τα δυο πράγματα που μας κάνουν κοινωνικές υπάρξεις απομακρύνοντας μας από την ατομική αντίληψη. Η Αριστερά και ο έρωτας μας κάνουν να γίνουμε το καλύτερο που μπορούμε να γίνουμε.

Αύριο λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ για τις πολλές νίκες και κατακτήσεις υπέρ των πολλών. Αλλά και για τις ήττες, γιατί κι αυτές έγιναν από το σωστό στρατόπεδο.
ΣΥΡΙΖΑ για το χαμόγελο, τη νιότη και το μέλλον των πολλών.
ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όπως και στον έρωτα έτσι και στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, πέφτεις και σηκώνεσαι, αλλά ποτέ μόνος σου. Αύριο στην κάλπη όποιος ψηφίσει για τους πολλούς και τον εαυτό του ως αναπόσπαστο κομμάτι των πολλών, δεν έχει άλλη επιλογή.
Υ.Γ Φίλοι Αθηναίοι αύριο σώστε την πόλη σας από αυτούς που μισούν τους ανθρώπους. Και δώστε στον Νάσο και την Ανοιχτή Πόλη την ευκαιρία να παλέψουν μετά τα τζάκια και τους κληρονόμους

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)