to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:43 | 24.05.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Η πολιτική "μετενέργεια" των εκλογών

Με το 17% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων.


Με τη στάση του κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντί του και ενίσχυσε τη δυναμική νίκης προκειμένου να ανατραπούν τα τετελεσμένα της τρόικας. Έχει αναγκάσει ακόμη και τα μνημονιακά κόμματα να υποδύονται "αντιμνημονιακές" θέσεις.

Η χθεσινή συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας Αντ. Ρουπακιώτη αποδεικνύει ότι με την ψήφο του λαού δημιουργούνται συνθήκες που καθιστούν ρεαλιστική την κατάργηση των μνημονιακών νόμων. Το "αδιανόητο" μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Τι άλλο σημαίνει η πρωτοβουλία για το πάγωμα των αντεργατικών νόμων μέχρις ότου ανοίξει η νέα Βουλή και τεθούν υπό την κρίση των νέων πολιτικών συσχετισμών;

Ο Αλ. Τσίπρας είχε θέσει το θέμα της μετενέργειας ανάμεσα στους πέντε όρους για τη συγκρότηση αριστερής κυβέρνησης, όταν είχε αναλάβει τη διερευνητική εντολή. Τώρα, "τύχη αγαθή", ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει ανάλογη πολιτική πρωτοβουλία. Μια νέα Βουλή, με πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτικούς συσχετισμούς, μπορεί να ξηλώσει και νομοθετικά τα μνημονιακά μέτρα.

Πολύ περισσότερο που, όπως αποκαλύπτεται, η κατάργηση της μετενέργειας των συμβάσεων και η μείωση των κατώτατων μισθών υπήρξαν έργο του κ. Βενιζέλου, χωρίς να διαθέτει τη συναίνεση των κοινωνικών φορέων, αλλά ούτε να υφίσταται πίεση από την τρόικα. Ποιους εξυπηρέτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος οψίμως επιρρίπτει τις ευθύνες στους ευνοούμενούς του "κουκουλοφόρους";

Το μετεκλογικό δεκαπενθήμερο έχει δημουργήσει ένα φαινόμενο που μπορεί να ονομαστεί "πολιτική μετενέργεια". Η ορμητική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ παράγει ήδη πολιτικά αποτελέσματα στη χώρα μας και απασχολεί τη διεθνή κοινή γνώμη, όπως φάνηκε από τη μεγάλη απήχηση της ευρωπαϊκής περιοδείας Τσίπρα που καταγράφεται στα διεθνή ΜΜΕ. Μόνο στην Ελλάδα τα ΜΜΕ της διαπλοκής ούτε είδαν, ούτε άκουσαν! Βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία προκειμένου να διαβάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ και κατ' επέκταση τη λαϊκή αποφασιστικότητα. Τα ΜΜΕ της διαπλοκής αποσιώπησαν ή και διαστρέβλωσαν τη σημασία της ευρωπαϊκής περιοδείας Τσίπρα, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τον κίνδυνο που διατρέχουν τα δικαιώματα του ελληνικού λαού, όχι μόνο τα εργασιακά, αλλά ακόμη και αυτό της πληροφόρησης.

Να συνέλθουν! Με την προπαγανδιστική υστερία τους βουλιάζουν ακόμη περισσότερο στην αναξιοπιστία τους. Ο λαός έχει αντιληφθεί ότι αποτελούν μέρος του καταρρέοντος μνημονιακού συστήματος εξουσίας. Να συνέλθουν, διότι θα ξυπνήσουν άσχημα στις 18 Ιουνίου.

σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)