to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η πολιτική ένδεια της Ν.Δ. αποκαλύπτεται

Δεν υπάρχει δημόσιο πρόσωπο το οποίο να μην έχει υπόψη του το νόημα της φράσης “δολοφονία χαρακτήρα”. Η συστηματική επίθεση προς ένα άτομο με σκοπό την ουσιαστική κοινωνική εξουδετέρωσή του, δεν είναι κάτι νέο στην πολιτική ζωή. Τί είναι πιο εύκολο τελικά; Να αντιπαρατεθείς στη βάση πολιτικών και ιδεολογικών διαφορών, ή να αποδομήσεις τους πολιτικούς αντιπάλους, στοχοποιώντας τους με κάθε τρόπο;


 Η ελληνική Νέα Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, έχει επιλέξει εδώ και καιρό. Λογικό. Όταν κάποιος κατανοεί πως δεν μπορεί να φτάσει στο ύψος του αντιπάλου του, προσπαθεί να τον “κοντύνει”! Κάτω από το δήθεν μειλίχιο, συναινετικό και συχνά απολίτικο προφίλ του κ. Μητσοτάκη, συνεχίζει να δρα ένα ολόκληρο σύστημα το οποίο επιδίδεται συστηματικά στη συγκεκριμένη πρακτική. Πίσω από την προσπάθεια του για ιδιοποίηση εννοιών όπως η αριστεία και ο ορθολογισμός, ξεδιπλώνεται το πέπλο του λαϊκισμού, των fake news, της διαστροφής της ίδιας της πραγματικότητας.

Ωστόσο, στην Ελλάδα του 2021, τα θύματα, συμπαθούντες ή υποστηρικτές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και αμφισβητίες του υπερφυσικού αλάθητου του κ. Μητσοτάκη, απολαμβάνουν την πολιτική, έστω, δικαίωσή τους. Για τον Αλέξη Τσίπρα και την οικογένειά του, πρωταγωνιστές χυδαίας μυθοπλασίας σε συνέχειες, τα πράγματα είναι απλά. Τα δήθεν εκατομμύρια για τα δήθεν σπίτια του και η θρυλική δήθεν διάσωσή του κατά τις διακοπές του στις Μαλδίβες από βατραχανθρώπους, είναι μόνο μερικά από τα fake news που εξελίχθηκαν σε ανέκδοτα διεθνούς εμβέλειας!

Τι άκουσαν τα ανίψια της Σίας Αναγνωστοπούλου; Πόσοι τόνοι “κίτρινης” μελάνης δαπανήθηκαν για τον Αλέκο Φλαμπουράρη, γνωστό κάτοικο της Αίγινας και το δήθεν σκάφος του; Ακόμα και ο Νίκος Καρανίκας, βλέπει από εκεί που τον λοιδορούσαν περίπου ως αναλφάβητο και τεμπέλη, που τον κατηγορούσαν πως τάχα προσπαθούσε να συμπαρασύρει στον όλεθρο των ναρκωτικών την υπόλοιπη κοινωνία, να τον αποκαθιστά ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, υπουργός και αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενστερνιζόμενος την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης. Άλλοι, από εθνομηδενιστές και προδότες της Μακεδονίας, είδαν μέσα σε λίγες ώρες να υπερασπίζονται την πολιτική τους οι μέχρι χθες κατήγοροί τους! Τα έφερε έτσι η ζωή, ώστε ο κ. Μητσοτάκης να βλέπει το Ζόραν Ζάεβ να τον ευχαριστεί για τις μάχες του για τη Βόρεια Μακεδονία!

Δημοσιογράφοι και μέσα, τα οποία ζουν ακόμη και σήμερα υπό αδυσώπητο οικονομικό αποκλεισμό και δημόσια διαπόμπευση, βλέπουν τα ρεπορτάζ τους να επιβεβαιώνονται! Βλέπουν το τσιμέντο στην Ακρόπολη να γίνεται παγκόσμιο ειδησεογραφικό ζήτημα. Τις αποκαλύψεις τους για τη δράση ατόμων που αποτέλεσαν κυβερνητικές επιλογές στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος, να διερευνώνται από τη δικαιοσύνη. Ορισμένες από τις ανησυχίες και τις καταγγελίες τους για απειλές σε βάρος ακόμη και της ζωής τους να δικαιώνονται, με την παρέμβαση των διωκτικών αρχών.

Φθάσαμε στο σημείο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρώην υπουργός του κ. Μητσοτάκη, κ. Βρούτσης, στα δύσκολα, να βγαίνει και να προβαίνει σε συγκεκριμένες καταγγελίες για τη δράση γνωστού τηλεπαρουσιαστή στην εφημερίδα Documento! Στην εφημερίδα του εκδότη που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε κάποτε ως “μέρος του βούρκου”. Και κάποιοι, τόσο στην πολιτική, όσο και στην ενημερωτική σφαίρα, εξακολουθούν να παριστάνουν πως...απλώς βρέχει!

Η Νέα Δημοκρατία επιδόθηκε στην προσπάθεια κατάκτησης της εξουσίας χωρίς κανένα ηθικό φραγμό. Στοχοποίησε οτιδήποτε και οποιονδήποτε στεκόταν εμπόδιο στη βουλιμία της. Σήμερα, με την ίδια εμμονή, δίχως τον παραμικρό ηθικό φραγμό, δε διστάζει να - κάνει αυτό που όπως λαϊκά περιγράφεται - “γλείφει εκεί που έφτυνε”, χωρίς να διανοηθεί να ζητήσει έστω μια συγγνώμη από όσους τόσο άδικα διέσυρε.

Ζούμε σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίοδο, που όσοι κατηγορήθηκαν και στοχοποιήθηκαν να δικαιώνονται ταχύτατα από την ίδια την πραγματικότητα! Η λογική υπερισχύει και η πολιτική ένδεια των αυτόκλητων ιδιοκτητών της εξουσίας αποκαλύπτεται. Πλέον, ανησυχούν μήπως τα “όπλα” τους εκπυρσοκροτήσουν στα χέρια τους...

*​Το άρθρο της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Documento

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)