to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:15 | 24.06.2019

Κοινωνία

«Η ΠΟΕΣΥ στη μάχη για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ»: Τους επόμενους μήνες η απόφαση

Σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας στη μεγάλη δικαστική μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ


Συζητήθηκαν σήμερα (Δευτέρα 24/6/19) στην επταμελή σύνθεση του Α’ Τμήματος του ΣτΕ επτά αιτήσεις ακυρώσεως επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ και εργοδοτικών ενώσεων, με τις οποίες ζητούν την ακύρωση – κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς του 2% επί του τζίρου τους, η οποία καταβάλλεται στον ΕΔΟΕΑΠ.

Η ΠΟΕΣΥ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, άσκησε δια της νομικής της συμβούλου παρεμβάσεις στις ως άνω υποθέσεις, ζητώντας την απόρριψη των επίδικων αιτήσεων και εκθέτοντας εκτενώς το σύνολο των ουσιαστικών και νομικών παραμέτρων, που επέβαλαν τη θέσπιση της εισφοράς αυτής και εξηγούν τους λόγους που είναι επιβεβλημένη και σύμφωνη προς το Σύνταγμα.

«Τονίζουμε αυτό που είναι απολύτως αυτονόητο για όλους εμάς, ότι το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ είναι κρίσιμο για την ασφάλιση και την περίθαλψη του κλάδου, ο οποίος έχει συνολικά πληγεί τα τελευταία χρόνια», σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Μετά τις αγορεύσεις δόθηκε προθεσμία μέχρι 15 Ιουλίου 2019, προκειμένου να υποβληθούν πρόσθετα επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Η απόφαση αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

Στ. Καπάκος: «Πρέπει να αποτρέψουμε τον θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ»

«Αγωνιζόμαστε για ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμό και δικαιώματα και καλούμε όλη την ελληνική κοινωνία στο πλευρό μας» δήλωσε νωρίτερα την Δευτέρα, έξω από το ΣτΕ, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Σταύρος Καπάκος, τονίζοντας ότι «πρέπει να αποτρέψουμε τον θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ».

«Οι εκδότες και οι καναλάρχες, ευτυχώς όχι όλοι, που έχουν κάνει προσφυγή στο ΣτΕ, επιχειρώντας να πλήξουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των χιλιάδων εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης, έχουν πάρει κίνητρα, δύο έως και πέντε φορές περισσότερα, από αυτά που καλούνται να δώσουν στον ΕΔΟΕΑΠ. Πρέπει να αποτρέψουμε τον θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ. Πρέπει να αποτρέψουμε τον θάνατο της ενημέρωσης. Αγωνιζόμαστε για ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμό και δικαιώματα και καλούμε όλη την ελληνική κοινωνία στο πλευρό μας» σημείωσε ο κ. Καπάκος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)