to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η πιο κόκκινη γραμμή

Δεν υπάρχει πιο κόκκινη γραμμή από αυτήν που ενώνει τις ανθρώπινες υπάρξεις με την ζωή. Αυτή είναι η πλέον αδιαπραγμάτευτη γραμμή.


Δεν υπάρχει πιο κόκκινη γραμμή από αυτήν που ενώνει τις ανθρώπινες υπάρξεις με την ζωή. Αυτή είναι η πλέον αδιαπραγμάτευτη γραμμή. Είναι η κόκκινη γραμμή που δεν παζαρεύεται, δεν ξεβάφει και δεν κονταίνει.

Πριν λίγες ώρες κόπηκε μια τέτοια κόκκινη γραμμή με τον πλέον αναξιοπρεπή τρόπο. Πριν λίγες ώρες έχασε την ζωή του ένας58χρονος κάτοικος της Πάρου, ο οποίος για 30 σχεδόν ώρες, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, έζησε κυριολεκτικά μια τραγική οδύσσεια διακομιδών που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και τελικά να καταλήξει, λίγο πριν φθάσει σε νοσοκομείο της Αθήνας. Μια ανθρώπινη ζωή παιζόταν επί δυο ημέρες κορώνα γράμματα γύρω από διαλυμένα ιατρικά κέντρα, υποστελεχωμένα νοσοκομεία και ένα προβληματικό σύστημα άμεσης βοήθειας. Και αυτή η ζωή χάθηκε σε ένα νησί που εδώ και χρόνια «φωνάζει» στην Αθήνα πως δεν πάει άλλο με την υποβάθμιση του συστήματος υγείας. Μια ζωή χάθηκε σε ένα νησί που μπορεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης του ΦΠΑ και των ξενοδοχειακών φόρων πολυτελείας αλλά στερείται ακόμη και τα στοιχειώδη για την υγεία και την περίθαλψη των κατοίκων αλλά των χιλιάδων επισκεπτών του.

Ακόμη και σήμερα κάποιοι επικροτούν, να υπεραμύνονται και να στηρίζουν τους μνημονιακούς νεκροθάφτες του δημόσιου συστήματος υγείας κι ακόμα χειρότερα σπεύδουν να επιρρίψουν ευθύνες στην σημερινή κυβέρνηση για την δραματική εικόνα των νοσοκομείων. Σαν τα ρεπορτάζ ορισμένων καναλιών που μόλις πριν λίγες ημέρες ανακάλυψαν τις ελλέιψεις στον Ευαγγελισμό και στο Λαικό, ενώ μέχρι εσχάτως τα επισκέπτονταν για να συνοδεύσουν τον Άδωνι Γεωργιάδη στις τηλεοπτικές του παραστάσεις στα νοσοκομεία.

Σήμερα η σορός ενός ανθρώπου βρίσκεται εγκλωβισμένη στην Σύρο. Η σύζυγος του εκλιπόντος μαζί με τη σορό του άτυχου άνδρα βρίσκονται ακόμα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, χωρίς τη δυνατότητα μεταφοράς στην Πάρο λόγω της δραματικής κατάστασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια διασύνδεσης των νησιών που κατά τ' άλλα αποτελούν τα στολίδια της τουριστικής μας βιομηχανίας.

Η «επανίδρυση» του δημόσιου συστήματος υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης δεν αποτελεί σήμερα μονομερή ενέργεια και δεν είναι τίποτα λιγότερο από λαική εντολή. Μια εντολή που δόθηκε στις 25 Ιανουαρίου από ένα κομμάτι της κοινωνίας που δεν επαναπαύεται σε ασφαλιστικά συμβόλαια και χρυσές κάρτες νοσηλείας για ιδιωτικά θεραπευτήρια. Αυτοί είχαν τον Άδωνι και τον Βορίδη. Αυτοί, όμως, που καταψήφισαν τους νεκροθάφτες του συστήματος υγείας απαιτούν από την σημερινή κυβέρνηση να σεβαστεί από σήμερα κιόλας αυτές τις κόκκινες γραμμές που ενώνουν τις ανθρώπινες υπάρξεις με την ζωή. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)