to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η πιο άκαιρη επιλογή: Κόντρα στις ανάγκες των αριστερών

Το βράδυ που ο πρωθυπουργός έδινε στο λαό το λόγο προκηρύσσοντας δημοψήφισμα, αυτοί συγκεντρώνονταν καταγγέλλοντας μια ανύπαρκτη συμφωνία! Μέσα σε πέντε μήνες έκαναν τόσες καταγγελίες και συγκεντρώσεις εναντίον μιας αριστερής κυβέρνησης όσες δεν έκαναν στα πέντε χρόνια της αδυσώπητης για το λαό εφαρμογής των μνημονίων. Είπαν τόσα όχι στον Τσίπρα όσα δεν είχαν πει μαζεμένα στον Παπανδρέου, τον Παπαδήμο, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο.


Τώρα ταυτίζουν ξεδιάντροπα την ψήφο στο όχι, την ψήφο που δίνει όλη η υπόλοιπη αριστερά, το όχι των φτωχών και των καταπιεσμένων με το ναι του Σαμαρά και του Σόιμπλε, της Μέρκελ και της Λαγκάρντ, του Βορίδη και του Άδωνη, του Πάγκαλου και του Θεοδωράκη.

Θα ψηφίσουν λέει άκυρο, γιατί τα θέλουν όλα τώρα. Τώρα προφανώς που οι συσχετισμοί το επιτρέπουν, τώρα τα θέλουν όλα. Φωνάζουν πυρ, παραμένοντας χιλιόμετρα μακριά από τις φλόγες. Θα ψηφίσουν άκυρο, οι εντελώς «άκυροι» με την απολύτως σαφή σημασία που αποδίδει στη λέξη η νεολαία. Γιατί αυτοί είναι οι έξυπνοι, γι’ αυτό μπορούν και αποκαλύπτουν το ρεφορμιστικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ελληνικός λαός είναι χαζός και δεν το βλέπει. Τα εκατομμύρια των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων που αγωνιούν σε ολόκληρο τον πλανήτη για να μείνει όρθια η κυβέρνηση της αριστεράς δεν το έχουν καταλάβει. Ο Μοράλες, ο Μαδούρο, ο Κάστρο, τα αριστερά, τα κομμουνιστικά κόμματα, ακόμα και οι αναρχικές ομάδες σε όλες τις ηπείρους είναι χαζοί και εξαπατημένοι από τον πανούργο ΣΥΡΙΖΑ. Ο μόνος που καταλαβαίνει είναι το ΚΚΕ. Ένα πράγμα είναι αδύνατον να εξηγήσει το ΚΚΕ. Πώς γίνεται ο συμβιβασμένος ΣΥΡΙΖΑ να δέχεται την πιο μανιασμένη επίθεση του συστήματος και εκείνοι οι ασυμβίβαστοι να δέχονται τα χάδια και τις φιλοφρονήσεις του. Τις προτροπές να συνεχίσουν στην ίδια σοβαρή τους πορεία. Μάλλον το σύστημα το κάνει για ξεκάρφωμα.

Δεν μασάμε τα λόγια μας. Στο ΚΚΕ έχουμε μια σπουδαία παράδοση, μια χρήσιμη δύναμη, νέους ανθρώπους, έναν κόσμο απαραίτητο στον αγώνα για την ανατροπή, εγκλωβισμένο όμως σε μια άγονη αντιπαράθεση εντός της αριστεράς. Από αυτή την αντιπαράθεση, οι μόνοι που επωφελούνται είναι η  Μέρκελ, ο Σαμαράς και το σύστημα. 

Αρνούμαστε αυτή την άγονη αντιπαράθεση, για αυτό εκφράσαμε όλες τις κρίσιμες στιγμές ξεκάθαρη άποψη. Στηρίξαμε τις δυνάμεις του ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Όπου Λαϊκή Συσπείρωση ψηφίσαμε Λαϊκή Συσπείρωση, κόντρα στις δυνάμεις του μνημονίου και της διαπλοκής. Δεχτήκαμε και γι’ αυτό επίθεση! Το ΚΚΕ δεν παζαρεύει, μας απάντησαν με σφοδρότητα. Εμείς και τότε και τώρα τους λέμε:
Τέρμα τα κακόγουστα αστεία με τον κόσμο της αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει παζάρια. Οι ψήφοι των αριστερών δεν ανταλλάσσονται, δεν μετακινούνται, δεν εκχωρούνται με συμβολαιογραφικές πράξεις και προικοσύμφωνα. Όπως στις δημοτικές εκλογές, έτσι και τώρα οι αριστεροί θα βρουν το δρόμο τους.

Εμείς εκφράζουμε την αυτονόητη αλληλεγγύη, που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στις δυνάμεις και τον κόσμο της αριστεράς. Και ας το καταλάβει καλά η ανιστόρητη ηγεσία του ΚΚΕ, οι δίαυλοι της επικοινωνίας ανάμεσα στους αριστερούς και τις αριστερές είναι ήδη ανοιχτοί. Όσο και αν την ξορκίζουν ως απειλή, η απαραίτητη για τους αγώνες αλληλεγγύη και ενότητα στη δράση είναι ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω. Τα σύνορα πλέον είναι ανοιχτά, οι ιδέες και οι άνθρωποι της αριστεράς κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Και ως ελεύθεροι άνθρωποι αρνούνται φυσικά να υποταχθούν στο σύστημα. Βλέπουν και πάλι το ίδιο έργο, την ηγεσία του ΚΚΕ απροσδόκητο στήριγμα στο βαριά άρρωστο και υπό κατάρρευση σύστημα σήμερα, όπως και τότε τον Δεκέμβρη του 2008, που εγκαταλείποντας τη θέση της αριστεράς τοποθετήθηκε απέναντι στη συγκλονιστική εξέγερση της νεολαίας. Όμως, αυτή τη φορά ο κόσμος του ΚΚΕ δεν θα το ανεχτεί. Θα
τους τιμωρήσει.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)