to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:48 | 24.07.2021

Κοινωνία

Η πικρία Πετρούνια για τη μη μετάδοση της προσπάθειάς του στην Ελλάδα

Παρά την εξαιρετική του επίδοση που τον έφερε πρώτο στην κατάταξη ενόψει του τελικού που θα λάβει χώρα στις 2 Αυγούστου, ο έλληνας Ολυμπιονίκης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το θέμα που άνοιξε από το πρωί σήμερα, καθώς η ΕΡΤ δεν μετέδωσε την προσπάθειά του. Η αντίδρασή του στην απάντηση του διευθυντή αθλητικής ενημέρωσης της ΕΡΤ, Γιώργου Λυκουρόπουλου,


Ο Λευτέρης Πετρούνιας με δήλωσή του μετά την πρόκρισή του στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε ο αγώνας ζωντανά απ' την ΕΡΤ.

EΡΤ: «Συγγνώμη λάθος» για τον Λευτέρη Πετρούνια

Ο Διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος, μέσω της εκπομπής Τόκιο 2020, ζήτησε συγγνώμη από  τον Ελληνα Ολυμπιονίκη και όσους ενοχλήθηκαν.

Ο Γ. Λυκουρόπουλος επισήμανε ότι η θέση της ΕΡΤ είναι πως ο σκηνοθέτης επέλεξε να μην δείξει τον Πετρούνια και δικαιολόγησε το λάθος σημειώνοντας ότι η ΕΡΤ δεν είχε προβλέψει να έχει δική της παράλληλη μετάδοση τη στιγμή που «η παραγωγή δεν καλύπτει εκείνη την ώρα το αυτονόητο, τον άνθρωπο που πάει για να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι δεν θα υπάρχει κάλυψη σε έναν χρυσό Ολυμπιονίκη, στον άνθρωπο που πάει να πάρει ξανά χρυσό μετάλλιο».

Απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε για το γεγονός ότι το Eurosport έδειξε τον αγώνα κανονικά, σημειώνοντας ότι το κανάλι αυτό ανήκει στην εταιρεία που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα και έχει διαφορετική παραγωγή.

Σημειώνεται ότι η δημόσια τηλεόραση το μεσημέρι επέρριψε εξ ολοκλήρου την ευθύνη στους Ιάπωνες σκηνοθέτες χωρίς να κάνει αναφορά στην πιθανότητα να έχει η ΕΡΤ παράλληλη μετάδοση.

Λ. Πετρούνιας: Ας μη δώσουμε περισσότερη βάση

Ο Ολυμπιονίκης μέσω ανάρτησής του κάλεσε «να μην δώσουμε περισσότερη βάση στο τι συνέβη με την μετάδοση» και να «εστιάσουμε στο χαρούμενο γεγονός πως πάμε για το 2ο Χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες 5 χρόνια μετά».

Η προσπάθειά του δόθηκε στη δημοσιότητα αρκετές ώρες αργότερα

Ο Λευτέρης Πετρούνιας βαθμολογήθηκε με 15.333 στον προκριματικό και προκρίθηκε στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Όμως ο αγώνας ποτέ δεν μεταδόθηκε ζωντανά απ' την ΕΡΤ, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις. Μάλιστα, η προσπάθειά του δόθηκε στη δημοσιότητα αρκετές ώρες αργότερα.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα του, ο Ελληνας Ολυμπιονίκης δήλωσε:

    «Σίγουρα το πρόγραμμα που έκανα ήταν πολύ καλό, αλλά μπορεί να πάει ακόμα παραπάνω ο βαθμός. Πλέον μπήκαμε στον τελικό οι οκτώ, οι οποίοι είναι όλοι πολύ καλοί. Εκεί θα ανταγωνιστούμε και οι κριτές θα δουν ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των αθλητών, για να νικήσει ο καλύτερος. Πάντως, θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη η διαφορά που είχα στους βαθμούς με τους άλλους. Πιστεύω ότι μπορεί να φτάσω ακόμα πιο ψηλά σε επίπεδο βαθμών. Σκοπεύω να παρουσιάσω ακόμα καλύτερο πρόγραμμα, για να φτάσω στην κατάκτηση του μεταλλίου. Περιμένετε και θα δείτε. Νιώθω απογοητευμένος και με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι Ελληνες, λίγοι ή πολλοί δεν ξέρω, ξύπνησαν πρωϊ για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι μπασκετμπολίστας, δεν είμαι σε άθλημα που κάθε Σαββατοκύριακο με βλέπουν στις τηλεοράσεις τους και θεωρώ ότι είναι ατόπημα και άδικο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)