to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:06 | 13.09.2022

Πολιτική

Η περικεφαλαία σκουριάζει σε μια άκρη: Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε εγκάρδια τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας

Από τον “πόλεμο” για τη συμφωνία των Πρεσπών, στις business και την ενεργειακή συνεργασία: ο κάποτε μακεδονομάχος Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον ομόλογο του, πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ντ. Κοβατσέφσκι δίνοντάς του συγχαρητήρια για την έναρξη της διαδικασίας ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκφράζοντας τη στήριξη της Ελλάδας.


Όπως γράφει η Βίκυ Σαμαρά στο News247.gr:

Η ενεργειακή συνεργασία, αλλά και η προώθηση των ελληνικών επενδύσεων στη Βόρεια Μακεδονία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ομόλογο του Ντιμιτάρ Κοβατσέφσκι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον κ.Κοβατσέφσκι για την έναρξη της διαδικασίας ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας.

Επισήμανε ότι σήμερα οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις όσον αφορά στην αύξηση του κόστους της ενέργειας και εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας μας στη γειτονική χώρα και σε αυτό το θέμα.

Στόχος είναι να προωθήσουμε τις επενδύσεις από ελληνικές επιχειρήσεις στη βόρεια Μακεδονίας, δήλωσε επίσης ο κ.Μητσοτάκης, δίνοντας έμφαση και στον τομέα των κατασκευών.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας ευχαρίστησε τον κ.Μητσοτάκη για τη στήριξη στην ενταξιακή διαδικασία της χώρας του. “Είναι μία σημαντική ημέρα, επιθυμούμε να γίνουμε μέλη της ΕΕ όπως και εσείς”, τόνισε.

Ο κ.Κοβατσέφσκι ευχαρίστησε επίσης για τη βοήθεια στον ενεργειακό τομέα και αναφέρθηκε στον τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, όπου έχουν γίνει και σκοπιανές επενδύσεις. Τόνισε τέλος και εκείνος ότι στόχος είναι να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες στο κομμάτι του επιχειρείν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)