to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:37 | 19.12.2016

Κοινωνία

Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στην ενίσχυση του εξοπλισμού και την αναβάθμιση των υποδομών των τριών κρατικών νοσοκομείων του Πειραιά

Με δύο στεφανιογράφους, συνολικού κόστους ενός εκατομμυρίου ευρώ, αναμένεται σύντομα να εξοπλιστούν το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και το Τζάννειο Νοσοκομείο Πειραιά.


Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και έπειτα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργου Γαβρίλη, αποφασίστηκε να εγκριθεί το συγκεκριμένο κονδύλι, καθώς τα μηχανήματα κρίνονται εξαιρετικά απαραίτητα για την πρόληψη και αντιμετώπιση καρδιακών παθήσεων.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, στην εισήγησή του, υπογράμμισε ότι στις παρούσες συνθήκες, στις οποίες τα μνημόνια έχουν μειώσει δραματικά τα διαθέσιμα κονδύλια για την υγεία, η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και ειδικά τη δημόσια υγεία.

 

Σε αυτήν την κατεύθυνση, εκτός από τους δύο στεφανιογράφους, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση καρδιοπαθειών, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει προχωρήσει στη σύνταξη μελετών για:

 

- Την αναβάθμιση του πρώτου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, όπου λειτουργούν οι τρεις παθολογικές κλινικές, προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ.

- Την αντικατάσταση και την αναβάθμιση των δικτύων (ύδρευσης, οξυγόνου, ηλεκτρικομηχανολογικά κ.ά.) στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά», προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ.

- Εργασίες σε κλινικές και εργαστήρια του Τζάννειου Νοσοκομείου, προϋπολογισμού 160.000 ευρώ.

 

Τέλος, με την έναρξη υποβολής προτάσεων στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής θα δοθεί προτεραιότητα στην έναρξη της διαδικασίας για χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου Κέντρου Υγείας στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)