to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:10 | 09.06.2017

Κοινωνία

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει και φέτος το Athens Pride

Σε μια εποχή που τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται εκτενώς ακόμα και στην Ευρώπη, η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει για μια χρονιά ακόμη ενεργά στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας.


Σε μια εποχή που τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται εκτενώς ακόμα και στην Ευρώπη, η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει για μια χρονιά ακόμη ενεργά στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας.

Αποτελεί εξάλλου αποστολή της Περιφέρειας, ως δευτεροβάθμιος οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης, να συμβάλλει στην ενίσχυση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως επιβάλλεται και από τις σχετικές συστάσεις του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Περιφέρεια Αττικής, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι υπάρχουν ακόμη πολλά βήματα για την ισότητα χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Υπάρχουν σοβαρές νομοθετικές εκκρεμότητες όπως το δικαίωμα στον γάμο, η δυνατότητα παιδοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και η αναγνώριση του δεύτερου μη βιολογικού γονέα, η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου με μια διαδικασία ταχεία, διαφανή και προσβάσιμη χωρίς διακρίσεις λόγω ηλικίας ή οικογενειακής κατάστασης και το δικαίωμα αιμοδοσίας χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.

Παράλληλα όμως υπάρχουν βήματα που πρέπει να γίνουν και εσωτερικά στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια και η λογοδοσία του φορέα διοργάνωσης του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας και να επανενωθούν όλες οι οργανώσεις της κοινότητας, με ενισχυμένο το στοιχείο της αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης.

Η Περιφέρεια Αττικής χαιρετίζει την συμμετοχή και άλλων θεσμικών συνοδοιπόρων της κοινότητας και αναμένει με ενδιαφέρον τη συμμετοχή και άλλων φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να ενώσουν τη φωνή τους με τα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Ελλάδα.

Η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος, αύριο, Σαββάτο 10 Ιουνίου 2017. Η διοργάνωση πραγματοποιείται και φέτος υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, η οποία μετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία:

  • Ανάρτηση πανό με το κεντρικό σύνθημα του φετινού Athens Pride, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής,

  • Χρωματισμό όλων των διαβάσεων περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος στα χρώματα του Athens Pride,

  • Παραχώρηση του Πεδίου του Άρεως στις 4/6 για το πικ νικ των εθελοντών των οργανώσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)