to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:42 | 02.01.2014

Κοινωνία

«Η Περιφέρεια Αττικής να απαιτήσει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ώστε να αντιμετωπιστεί το νέφος της αιθαλομίχλης»

Ανακοίνωση της Αττικής Συνεργασίας-ΟΧΙ στο μνημόνιο


Μετά από αίτημα της Παράταξής μας έγινε συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη 30/12/2013, για το μείζον θέμα του τοξικού νέφους της αιθαλομίχλης που είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης. Ζητήσαμε την λήψη πολιτικών πρωτοβουλιών της Περιφέρειας προς την Κυβέρνηση με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Περιφερειάρχης κ.Ι Σγουρός και η Παράταξη του επιτέλους αναγκάστηκαν να αποδεχτούν την αναγκαιότητα γνωστοποίησης της απόφασης που πήρε πριν από δύο μήνες το Περιφερειακό Συμβούλιο για μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, αφού όλο αυτό το διάστημα δεν έλαβε καμία σχετική πρωτοβουλία. Αποφασίστηκε να σταλεί ανοιχτή επιστολή που θα απευθύνεται στον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των Κομμάτων και να γίνει εκτενής συζήτηση ώστε να αποφασιστούν περαιτέρω ενέργειες για το θέμα αυτό στην επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ. στις 16/01/2014.

Εμείς ως Περιφερειακή Παράταξη θα παρακολουθούμε την εξέλιξη και σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε και να πιέζουμε προς όφελος των πολιτών, ώστε το Περιφερειακό Συμβούλιο να παίξει το ρόλο του ως Αυτοδιοικητικός θεσμός έκφρασης της κοινωνίας και να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες προς την Κυβέρνηση απαιτώντας τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Βαρεμένος Γεώργιος - Κυπριανίδου Ερμίνα - Τσουκαλάς Δημήτρης - Καπάταης Χρήστος Έρη Κωνσταντάκου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)