to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:24 | 22.02.2021

Κοινωνία

Η Περιφέρεια Αττικής μοίρασε σάπιο κρέας σε άπορους

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε μία 45χρονη μητέρα για χαλασμένο κρέας που φέρεται να προμηθεύτηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD).


Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο επιδοτείται από την ΕΕ και για το Φεβρουάριο αφορούσε στη διανομή τροφίμων και είδη ανάγκης σε 11.174 ωφελούμενους στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων.


Όπως καταγγέλλει στη μηνυτήρια αναφορά η 45χρονη γυναίκα όλα έγιναν την περασμένη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου όταν η ίδια παρέλαβε από τους εθελοντές εργαζόμενους στα ΤΕΒΑ Σαλαμίνας «δύο καφάσια με κατεψυγμένο κρέας» συνολικού βάρους 16 κιλών, συσκευασμένα σε μερίδες του ενός κιλού.

Στη συνέχεια, μετέβη όπως καταγγέλλει στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται λίγα λεπτά από τον χώρο παραλαβής των κρεάτων με αυτοκίνητο. Αμέσως τα τοποθέτησε στην κατάψυξη του ψυγείου.

Την Κυριακή το πρωί άνοιξε την κατάψυξη και έβγαλε μία νάιλον συσκευασία χοιρινού κρέατος του ενός κιλού, η οποία στην ετικέτα της ανέφερε «προέλευση Ολλανδία, ημερομηνία παραγωγής 10/02/2021, ανάλωση έως 02/03/2021», προκειμένου να το μαγειρέψει.

Ωστόσο όπως καταγγέλλει, «αμέσως μόλις άνοιξα το σακουλάκι εμφανίστηκε στο χώρο της κουζίνας μια δυσοσμία», ενώ καθώς περνούσε η ώρα και ξεπάγωνε το κρέας «η δυσοσμία αυτή γινόταν όλο και πιο έντονη, και το κρέας άρχισε να εμφανίζει στην επιφάνειά του μια μορφή γλίτσας».

Όπως περιγράφει, μετά από λίγο διαπίστωσε πως «το κρέας που βρισκόταν μέσα στο αεροστεγώς σφραγισμένο σακουλάκι ήταν σάπιο και ως εκ τούτου η δυσοσμία προερχόταν από το ίδιο το σάπιο – αλλοιωμένο κρέας». Το ίδιο συνέβαινε και με τις άλλες μερίδες που είχε τοποθετήσει στην κατάψυξη του ψυγείου.

Αφού κατήγγειλε το γεγονός στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, επικοινώνησε μαζί της και άλλη μία γυναίκα η οποία φέρεται να την ενημέρωσε ότι επίσης είχε προμηθευτεί από τα ΤΕΒΑ Σαλαμίνας ακατάλληλο κρέας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)