to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:13 | 03.07.2018

Κοινωνία

Η «Πελοπόννησος Πρώτα» χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης για χρηματοδότηση έργων στην Αρχαία Μεσσήνη

«Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε την υλοποίηση της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση για χρηματοδότηση της δημιουργίας χώρου στάθμευσης και παρεμβάσεων στον περιβάλλοντα χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης»


Η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε την υλοποίηση της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση για χρηματοδότηση της δημιουργίας χώρου στάθμευσης και παρεμβάσεων στον περιβάλλοντα χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Πρόκειται για ένα έργο που ως «Πελοπόννησος Πρώτα» είχαμε συζητήσει με τον υπουργό τον Φεβρουάριο του 2017 στο πλαίσιο επίσκεψής μας στο γραφείο του (ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Πατσαρίνος και η περιφερειακή σύμβουλος Στέλλα Καρλαύτη) με αίτημα τη χρηματοδότηση ώριμων μελετητικά έργων για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου. Σε εκείνη τη συνάντηση, παρουσία του καθηγητή, ανασκαφέα και αναστηλωτή της Αρχαίας Μεσσήνης Πέτρου Θέμελη και της βουλευτή Μεσσηνίας Γιώτας Κοζομπόλη, ο κ. Χαρίτσης είχε δει θετικά τις προτάσεις και είχε δεσμευτεί να τις εξετάσει σοβαρά.

Η διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης θα χρηματοδοτηθεί με 280.000 ευρώ και οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία 127 θέσεων στάθμευσης οχημάτων, κατασκευή πεζοδρομίου, επαρκή σήμανση και ηλεκτροφωτισμό.

Πρόκειται για μέρος από μια σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων για την προστασία και ανάδειξη του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου, που περιλαμβάνουν επίσης την τοποθέτηση στέγαστρου στο Αρχαίο Γυμνάσιο και τη χρηματοδότηση του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που διεξάγεται στην Αρχαία Μεσσήνη.

Η «Πελοπόννησος Πρώτα» παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των δράσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)