to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Πελώνη και η αρβύλα

Με τι βομβάρδιζε η χούντα την κοινή γνώμη, μέσω των υπό στρατιωτική κατοχή ΜΜΕ της εποχής; Με μια σταθερή προπαγάνδα στιγματισμού


Επί χούντας κυβερνητικός εκπρόσωπος τύπου Αρ. Πελώνη δεν υπήρχε. Καμία σχέση οι κατά καιρούς εκπρόσωποι των συνταγματαρχών με το κομψό της κυρίας, η οποία διαπρέπει με λεπταίσθητες γόβες - στιλέτο, ενώ εκείνοι διέπρεπαν με αναίσθητες αρβύλες. Και όμως. Η Δεξιά του Κυριάκου -Κεντροδεξιά, σκέτη κεντρώα, μεταρρυθμιστική, όπως κι αν την πείτε- δεν μαζεύει μόνο πρόσωπα χουντικών αντιλήψεων και διαδρομών. Όχι. Μαζεύει και επικοινωνιακά τούβλα χουντικής προέλευσης, για να χτίσει το επιθυμητό τείχος μονοφωνίας και ανοσίας στην κριτική. Με αρχιμάστορα την κυρία Πελώνη.

Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Με τι βομβάρδιζε η χούντα την κοινή γνώμη, μέσω των υπό στρατιωτική κατοχή ΜΜΕ της εποχής; Με μια σταθερή προπαγάνδα στιγματισμού. Όποιος τολμούσε να αποκαλύψει τα αίσχη των στρατοπέδων, των φυλακών, των βασανιστηρίων και των πάσης φύσεως διωγμών, δυσφήμιζε την Ελλάδα στο εξωτερικό, αμαύρωνε το καλό όνομα της χώρας, υπονόμευε τον τουρισμό. Και άντε να ξεμπλέξει μετά στο στρατοδικείο κατηγορούμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Δεν έφταιγε δηλαδή η πραγματικότητα της στυγνής δικτατορίας, έφταιγαν αυτοί που είχαν το θάρρος να την καταγγείλουν.

Ε, στην ίδια ακριβώς λογική κινείται και η κυρία Πελώνη. Τι είπε σχολιάζοντας δηλώσεις του Τσίπρα στη Μύκονο και μάλιστα πριν αυτές γίνουν; Ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δυσφημίζει τον ελληνικό τουρισμό, δυσφημίζοντας έναν εμβληματικό τουριστικό προορισμό. Δεν έστειλε δηλαδή στα πέρατα του κόσμου το μήνυμα της δυσφήμισης του ελληνικού τουρισμού ο Μητσοτάκης με τα έργα του, αλλά ο Τσίπρας με την καταγγελία τους. Δεν φταίει αυτός που έκανε τη Μύκονο παγκόσμια είδηση με τις παραλείψεις και τις πράξεις του, αλλά εκείνος που μίλησε γι’ αυτές τις παραλείψεις και πράξεις.

Μετά δηλαδή το υγειονομικό, έχουμε τώρα και τουριστικό σαμποτάζ. Αν αυτό δεν είναι λογική διχασμού, στιγματισμού της κριτικής με όρους ποινικής δικονομίας, τότε πετάει κι ο γάιδαρος. Με τη λογική αυτή, όσοι καταγγέλλουν την άνθιση του οργανωμένου εγκλήματος, την ανατριχιαστική κανονικότητα της γυναικοκτονίας, τα κρούσματα κακοποίησης και παιδεραστίας, το ξήλωμα δημοκρατικών ελευθεριών, την αστυνομία στα πανεπιστήμια, το οτιδήποτε τέλος πάντων, δυσφημίζουν τη χώρα. Διώχνουν τους τουρίστες. Τι να πεις. Παραμονές της επετείου απαλλαγής μας από τη χούντα, φαίνεται ότι η επικοινωνία της αρβύλας καλά κρατεί...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)