to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η πατριδοκαπηλία Σαμαρά και ο πατριωτισμός

Πατριωτισμός είναι να εξαφανίσεις την ανεργία να εξασφαλίσεις ευημερία και δικαιοσύνη στη χώρα σου. Να ασφαλίσεις το παρόν και το μέλλον όλων των πολιτών της


ΤΕΛΙΚΑ, ο Αντώνης Σαμαράς δεν κρύβει τις προθέσεις του. Έκανε πολιτική καριέρα ως «μακεδονομάχος» και συνεχίζει. Επιχειρεί ανοιχτά να σύρει, και για την ώρα το καταφέρνει, τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη γραμμή του εθνικιστικού και ρατσιστικού μίσους, περιορίζοντας και το εκλογικό ακροατήριο στο άκρο της Δεξιάς!

ΕΙΠΕ ότι: «Η συμφωνία των Πρεσπών δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Απλώς πυροδοτεί νέες εκρήξεις. Στα Σκόπια την ψήφισαν σύσσωμοι οι... Αλβανοί γιατί διευκολύνει τη Μεγάλη Αλβανία»! Και ποιοι θα πληγούν από τις εκρήξεις; Εάν μάλιστα ναυαγήσει η συμφωνία, οι πιθανότητες για την απόσχιση των εδαφών που κατοικούνται από Αλβανούς, πολλαπλασιάζονται;

ΟΥΔΟΛΩΣ ενοχλήθηκε ο πατριώτης Σαμαράς από την ανακοίνωση της Τουρκίας που προσέφερε εγγυήσεις για την ασφάλεια της ΠΓΔΜ, της σκέτης Μακεδονίας. Ουδόλως ενοχλήθηκε από τις παρεμβάσεις της Ρωσίας που δουλεύει για να επεκτείνει την επιρροή της στα πολύπαθα Βαλκάνια. Θέλει να παραμείνει στο πολιτικό παιχνίδι, παντελώς αναίσθητος για το εθνικό κόστος.

ΑΥΤΟ δεν είναι πατριωτισμός. Αυτό είναι κραυγαλέα πατριδοκαπηλία. Διότι πατριωτισμός είναι να εξαφανίσεις την ανεργία να εξασφαλίσεις ευημερία και δικαιοσύνη στη χώρα σου. Να ασφαλίσεις το παρόν και το μέλλον της.

ΓΙΑ να το πετύχεις αυτό, χρειάζεσαι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας, ανάπτυξη του εμπορίου και ασφαλή δίοδο μεταφοράς των αγαθών προς και από την Ευρώπη. Αυτές τις σχέσεις έχει ανάγκη η χώρα, αυτές τις σχέσεις έχει ανάγκη η Μακεδονία που έχει πληγεί σοβαρά από τη χρεοκοπία και την κλεπτοκρατία, από την ανεργία και τις αποεπενδύσεις.

ΜΕ ΤΕΙΧΗ παντού στα σύνορα και μίσος για όλους τους γείτονες, με κατασκευή «θυμωμένων πλειοψηφιών» εξασφαλίζεις φτώχεια και μιζέρια, όταν μάλιστα όλοι οι στρατηγικοί εταίροι της χώρας τάσσονται υπέρ της εξομάλυνσης των εθνικιστικών -κυρίως- διαφορών στα Βαλκάνια.

Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΙΣΗ του Σαμαρά για τους πρόσφυγες, τους διωγμένους και ξεριζωμένους λόγω των στρατιωτικών επεμβάσεων στις πατρίδες τους είναι ανατριχιαστική. Λέει τη λέξη λαθρομετανάστες και ηδονίζεται. Απείλησε μάλιστα τη σημερινή κυβέρνηση ότι: «Θα λογοδοτήσουν και γιατί άνοιξαν τα σύνορα στις ορδές των λαθρομεταναστών. Δεν θα μας απαγορεύσουν να τους λέμε λαθρομετανάστες».

ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ απολύτως με τον διαλυτικό λόγο και τα έργα των ακροδεξιών Σαλβίνι, Λεπέν, Όρμπαν. Με όσους δυναμιτίζουν την ενότητα και τις προοπτικές της Ένωσης. Υπεράνω όλων ο εαυτός του!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)