to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:35 | 12.03.2018

Κοινωνία

Η παρουσία της ΓΓΙΦ στην εκδήλωση της ΕΛΕΓΥΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 8ης Μαρτίου – Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικών και της ενεργούς στήριξης και παρουσίας της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, η κα Κούβελα συμμετείχε στην εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛΕΓΥΠ) που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της επετείου, με θέμα: «Εξελίξεις στη θέση των Γυναικών στα ελληνικά ΑΕΙ».


H Γενική Γραμματέας, αφού αναφέρθηκε στην έντονη παρουσία των έμφυλων διακρίσεων και το έργο της Γενικής Γραμματείας για την εξάλειψή τους, επεσήμανε ότι: «Έχουμε χρέος όλοι και όλες μας να τονίζουμε ότι η τιμή της σημερινής Παγκόσμιας Επετείου δεν έχει ανάγκη από δώρα και λουλούδια, αλλά από σεβασμό στα δικαιώματα όλων-ανεξαιρέτως- των γυναικών με αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια και ισότητα σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας».

Στη συνέχεια, η κα Κούβελα έκανε λόγο για την προσπάθεια υπέρβασης όλων των μορφών ανισοτήτων, όπως αυτή καταβάλλεται καθημερινά στην Γενική Γραμματεία, με στόχο την ανατροπή όλων εκείνων των ποσοστών υπο – εκπροσώπησης των γυναικών, όπου και αν αυτά εμφανίζονται: στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, στις θέσεις ευθύνης, στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην εργασία και στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στην αυτοδιοίκηση, στον αγροτικό τομέα, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, στα Μ.Μ.Ε., στην πρόκληση συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την προσωπική/οικογενειακή ζωή, όπως και σε κάθε άλλο τομέα του βίου μας.

Ακολούθως, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα της Εκπαίδευσης και δει του Πανεπιστημίου, ως τομείς προόδου, καινοτομίας και έρευνας, που μπορούν να απηχούν θετικά στη γενικότερη θετική εξέλιξη της κοινωνίας μας. Πρόσθεσε δε ότι Ελληνική Εταιρεία Γυναικών Πανεπιστημιακών, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του μεγέθους των δυνατοτήτων των γυναικών Πανεπιστημιακών μας, οι οποίες συνεχίζουν να διαπρέπουν εντός, αλλά και εκτός της χώρας μας.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι: «Εκφράζουμε την πάγια θέσης μας ότι μέσω της Εκπαίδευσης τα αποτελέσματα υπέρ της ισότητας των φύλων αναμένονται να είναι πολύ υψηλά και διεκδικούμε την εισαγωγή της έμφυλης διάστασης σε όλες τις βαθμίδες της, προκρίνοντάς την ως παράμετρο ικανή να συνεισφέρει στην εφαρμογή της ουσιαστικής ισότητας στην πράξη. Σε αυτό το πλαίσιο, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της δυναμικής των γυναικών, ως μέλη ισότιμα και απολύτως ικανά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)