to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:32 | 07.08.2014

Πολιτική

Η παρέμβαση της Μάνιας Παπαδημητρίου στην εκδήλωση για τη Χιροσίμα

Στην εκδήλωση για τα 69 χρόνια του Ολοκαυτώματος της Χιροσίμα που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Αθηναίων, στις 6 Αυγούστου 2014, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ:


Τις ώρες των ανελέητων βομβαρδισμών στη Γάζα από την κυβέρνηση  του Ισραήλ, επανήλθαν έντονα στη μνήμη μου οι σκηνές του Ολοκαυτώματος  της  Χιροσίμα, τις οποίες βίωσα εμμέσως, με την  περυσινή συμμετοχή μου στο μικρό ντοκιμαντέρ Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ, πάνω στο ομότιτλο βιβλίο  του Μιχάλη Περιστερακη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατωμερή

Αισθάνομαι, λοιπόν,  την ανάγκη να ενώσω και πάλι τη φωνή μου με όσους μιλούν για την αποπυρηνικοποίηση σε όλο τον πλανήτη και να καταγγείλω την κυβέρνηση του Ισραήλ που είναι το μόνο κράτος στη Μέση Ανατολή που αποδεδειγμένα διαθέτει ισχυρό πυρηνικό οπλοστάσιο και αρνείται να το εγκαταλείψει και ενώ οι πολίτες της χώρας αυτής έχουν βιώσει το μεγαλύτερο έγκλημα από τους  ναζί, στον  Β παγκόσμιο πόλεμο,  οι κυβερνήσεις της επιμένουν να διαιωνίζουν τον κύκλο του αίματος και  με την σημερινή σφαγή των παιδιών στη Γάζα.

Ώρα λοιπόν για ειρήνη με δικαιοσύνη στη Μ. Ανατολή, για την ανακήρυξη ολόκληρης της περιοχής σε ζώνη ελεύθερη από πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής. 

 Η ανθρωπότητα δεν αντέχει άλλο πόνο και διεστραμμένα εγκλήματα, όπως ήταν το ναζιστικό αλλά και το πυρηνικό Ολοκαύτωμα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι! Τα παιδιά που γεννήθηκαν και έζησαν με τις πληγές απάνω στο κορμί τους, χωρίς να έχουν φταίξει σε τίποτα, συναντούν τα παιδιά των σημερινών καταστροφών και των καταστροφών που η αδιαλλαξία των εξοπλισμών προμηνύουν και στέλνουν το μήνυμα τους σε όλον τον πλανήτη αλλά και στους άλλους πλανήτες, αν υπάρχουν ζωντανές υπάρξεις εκεί! Η ΓΗ ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΣΕ ΑΠΟ ΠΟΝΟ, ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ 

6 Αυγούστου 2014   Μάνια Παπαδημητρίου

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)