to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η παραίτηση, η Ν.Δ. και το διακύβευμα

Η παραίτηση του Ν. Τόσκα αποκαλύπτει και την πραγματική στρατηγική της Ν.Δ. Δεν τους ενδιέφερε να υπάρξει “μία παραίτηση”. Τους ενδιαφέρει να παραιτηθεί ολόκληρη η κυβέρνηση


Ο Νίκος Τόσκας στοχοποιήθηκε όσο λίγοι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Όχι γιατί δεν έκανε σωστά τη δουλειά του αλλά γιατί έπρεπε με κάθε τρόπο να υποστηριχτεί το αφήγημα της “ανοχής στην ανομία”.

Στην πραγματικότητα, ο Νίκος Τόσκας έκανε πολύ καλά τη δουλειά του. Επί των ημερών του η αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας αυξήθηκε. Υπήρξαν επιτυχίες στις οποίες δεν ήμασταν συνηθισμένοι, ιδιαίτερα απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα. Αυξήθηκε επίσης ο επαγγελματισμός και βελτιώθηκε η εικόνα της Αστυνομίας. Χωρίς να υποστηρίζει κανείς ότι όλα έγιναν σωστά ή ότι έγιναν όλα όσα μπορούσΕ να γίνουν, ο απολογισμός της θητείας του Ν. Τόσκα κρίνεται εξαιρετικά θετικός.

Χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε την παραίτησή του, που έγινε αποδεκτή. Ανθρώπινα δήλωσε ότι το βάρος των γεγονότων τον ξεπερνά. Το είχε δηλώσει άλλωστε δημόσια από την επόμενη ημέρα. Είναι υποχρέωση όλων των έντιμων ανθρώπων να του πιστώσουν αυτή τη στάση.

Η παραίτηση του Ν. Τόσκα αποκαλύπτει και την πραγματική στρατηγική της Ν.Δ. Δεν τους ενδιέφερε να υπάρξει “μία παραίτηση”. Τους ενδιαφέρει να παραιτηθεί ολόκληρη η κυβέρνηση. Ώστε να επιστρέψει η χώρα στους νόμιμους ιδιοκτήτες της. Αυτούς που για δεκαετίες λεηλάτησαν τη χώρα και την οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Η κυβέρνηση κρίνεται από ένα πράγμα: την επάρκεια με την οποία θα ανταποκριθεί στην ανάγκη της χώρας για ουσιαστικά βήματα εκδημοκρατισμού, εκσυγχρονισμού και κοινωνικής δικαιοσύνης. Και στο ξήλωμα ενός διαχρονικού καθεστώς λεηλασίας, σαπίλας και υποκρισίας. Του καθεστώτος, δηλαδή, που υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια η Ν.Δ. και ο Κ. Μητσοτάκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)