to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:19 | 12.02.2015

Διεθνή

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα διαθέσει 2 δισ. δολάρια για την Ουκρανία

H Παγκόσμια Τράπεζα δεσμεύτηκε σήμερα να εκταμιεύσει «έως και» 2 δισεκατομμύρια δολάρια προς την Ουκρανία στο πλαίσιο του προγράμματος διεθνούς βοήθειας ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το Κίεβο.


«Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι έτοιμη να δεσμευτεί (να καταβάλει) έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2015 προκειμένου να υποστηρίξει τον ουκρανικό λαό ενώπιον των υπαρχουσών οικονομικών προκλήσεων, οικονομικών και γεωπολιτικών» δήλωσε ο πρόεδρος του οικονομικού θεσμού Τζιμ Γιονγκ Κιμ σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Η Τράπεζα, που αναμένεται να εγκρίνει ανά περίπτωση τις όποιες μέλλουσες εκταμιεύσεις προς το Κίεβο, δε διευκρίνισε λεπτομερώς εάν η βοήθειά της θα χορηγηθεί υπό τη μορφή μιας απευθείας χρηματοπιστωτικής στήριξης ή της χρηματοδότησης αναπτυξιακών σχεδίων και υποδομών.

Η βοήθεια θα προέλθει από ένα «μείγμα οικονομικών εργαλείων» και θα επικεντρωθεί στους φτωχούς πολίτες και τις «σημαντικές» μεταρρυθμίσεις που το Κίεβο πρέπει να εφαρμόσει στους τομείς της ενέργειας και της μάχης για την καταπολέμηση της διαφθοράς, σημειώνει η Τράπεζα στο δελτίο τύπου.

Αυτά τα 2 δισεκ. δολάρια αναμένεται να συμπεριληφθούν στο γενικό πρόγραμμα βοήθειας ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο εμφανίστηκε διατεθειμένο να συμμετάσχει με το ποσό των 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα 4 ετών.

Το υπόλοιπο της βοήθειας θα προέλθει από διμερή δάνεια και μία απόσβεση του χρέους των ιδιωτών πιστωτών της Ουκρανίας, που τελεί αυτή τη στιγμή υπό διαπραγμάτευση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)