to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η οργιώδης ερωτική πράξη των ανθέων

Ο σεμνός και ταπεινός φωτογράφος, το ελάχιστο που μπορεί, είναι να αποτυπώσει ένα μέρος της ερωτικής μαγείας των λουλουδιών.


Τα φυτά στη γη υπάρχουν εδώ και περίπου 425 εκατομμύρια χρόνια. Τα πλέον αρχέγονα αναπαράγονταν με απλό τρόπο: με τα σπόρια. Το αρχαιότερο απολίθωμα ανθοφόρου φυτού, το Archaefructus liaoningensis, χρονολογείται περίπου πριν 125 εκατομμύρια έτη. Ωστόσο οι παλαιοβοτανολόγοι έχουν ανακαλύψει απολιθώματα από μικροσκοπικά λουλούδια των οποίων η ύπαρξη χρονολογήθηκε πριν από 140 εκατομμύρια χρόνια.

Σήμερα, στην εποχή μας, ζουν πάνω από 270.000 είδη λουλουδιών. Τα φυτά έχουν πολλά και διαφορετικά χρώματα στα άνθη τους επειδή έχουν εξειδικευθεί σε συγκεκριμένα ζώα-επικονιαστές, προκειμένου να εξασφαλίσουν την αναπαραγωγή του είδους τους. Το ότι υπάρχουν, δηλαδή, τόσο πολλά χρώματα λουλουδιών δεν είναι τυχαίο: Αποσκοπεί στο να ξεχωρίζουν από το πράσινο που τα περιβάλλει, κι έτσι να είναι ευδιάκριτα για τα ζώα που τα γονιμοποιούν. Τα άνθη είναι μέρος του γεννητικού συστήματος των φυτών και επικονιάζονται κυρίως από έντομα, αλλά και από άλλα ζώα, όπως πτηνά και νυχτερίδες. Τα ζώα αυτά αναζητούν τα άνθη προκειμένου να πάρουν το νέκταρ τους.

Ως μέρος λοιπόν του γενετικού συστήματος των φυτών, τα άνθη έχουν ως στόχο να εξάψουν τη φαντασία, να προκαλέσουν την αναζήτηση και προσμονή μιας ηδονικής ευδαιμονίας. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

Α, ευτυχισμένα πουλιά και έντομα! Που καθημερινά παρασύρεστε στην οργιώδη ερωτική πράξη των ανθέων.

Ο σεμνός και ταπεινός φωτογράφος, το ελάχιστο που μπορεί, είναι να αποτυπώσει ένα μέρος της ερωτικής μαγείας των λουλουδιών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)