to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:29 | 18.05.2017

Κοινωνία

Η οργή του Νίκου Παναγιωτόπουλου για τη… μονταζιέρα

Tην έντονη ενόχληση του για τα σχόλια που έγιναν σχετικά με το πώς παρουσίασε η ΕΡΤ το ισοζύγιο μέτρων και αντίμετρων, του πολυνομοσχεδίου για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εξέφρασε ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ Νίκος Παναγιωτόπουλος


Tην έντονη ενόχληση του για τα σχόλια που έγιναν σχετικά με το πώς παρουσίασε η ΕΡΤ το ισοζύγιο μέτρων και αντίμετρων, του πολυνομοσχεδίου για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εξέφρασε ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για μονταζιέρα που…διψά για προπαγάνδα.

Όπως έγραψε αναλυτικά:

“Για άλλη μια φορά η μονταζιέρα διψά… για προπαγάνδα. Παίρνεις ένα απόσπασμα, μια φωτογραφία και κάνεις ανάλυση για αυτό που εσύ ο ίδιος κάνεις κατηγορώντας τους άλλους… για προπαγάνδα. Κουβέντα για το ρεπορτάζ που προηγήθηκε με τις θέσεις των κομμάτων, τις κάρτες με τις περικοπές σε συντάξεις και το αφορολόγητο κλπ. Αλλά δεν έχει καμία σημασία καθώς η προπαγάνδα του…ορθού πολιτικού λόγου είναι η… αυθεντία.

Και βέβαια η προπαγάνδα έχει συγκεκριμένη λογική και τεχνική και ξεκινάω από το τέλος προς την αρχή:
Γίνεται επίκληση αυθεντιών που υποστηρίζουν αυτό που θέλεις να προσάψεις, αυτό που η προπαγάνδα σου θέλει να αποδείξει ως την μόνη αλήθεια.Χρήση στερεότυπων, όπως η κυβερνητική ΕΡΤ κάνει πάντα προπαγάνδα κλπ.
Αν δεν λες αυτό που εμείς λέμε είσαι εχθρός… Άσπρο-Μαύρο. Αν δεν είσαι μαζί μας, είσαι εχθρός μας. Αν δεν το λες όπως εμείς θέλουμε είσαι προπαγανδιστής, εγκάθετος κλπ.
Δαιμονοποίηση της διαφορετικής προσέγγισης.

Όσοι δεν υποτάσσονται σε μια κοινή γραμμή που όλοι γνωρίζουν παρακολουθώντας και διαβάζοντας της πλειοψηφία των ΜΜΕ εμφανίζονται ως διαχειριστές της… φαιάς προπαγάνδας.
Παραπληροφόρηση ή αποκοπή φράσεων ή εικόνων(στην συγκεκριμένη περίπτωση) και επιλεκτική χρήση τους για την αλλοίωση του νοήματος και της πρόθεσης τους.

Γενικεύσεις και μισή Αλήθεια: Απόκρυψη της πλήρους εικόνας όπως παρουσιάζεται, π.χ. αντίμετρα αλλά χωρίς παράλληλη αναφορά στις περικοπές συντάξεων, έκτακτων φόρων και μείωση του αφορολόγητου. Που παρουσιάστηκαν. Δεν θα αναφερθώ σε χαρακτηρισμούς με φορτισμένες λέξεις και την υπεραπλούστευση…

Τέλος στο κλείσιμο του θέματος δεν είπα «ρε κορόιδα… Θα σας πάρουν μεν 4,9 δισεκατομμύρια αλλά θα σας δώσουν 7,5 δισεκατομμύρια»… Αλλά αυτά τα νούμερα, o λογαριασμός των μέτρων θα κριθούν από τους πολίτες που θα κάνουν τον λογαριασμό στην τσέπη τους.

ΥΓ. Δεν μπήκα google για να βρω κανένα καλό τσιτάτο για τις εντυπώσεις…”

.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)