to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:17 | 20.02.2021

Διεθνή

Η οργή περισσεύει για τη σύλληψη του ράπερ Πάμπλο Χασέλ: Τέταρτη νύχτα διαδηλώσεων και καταστολής στη Βαρκελώνη

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στην Καταλονία, κατά τη διάρκεια μιας ακόμη νύχτας επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών μετά τη φυλάκιση, την Τρίτη, του Ισπανού ράπερ Πάμπλο Χασέλ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.


  Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη και άλλοι δύο στη Χιρόνα, στην Καταλονία, ενώ 8 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, διευκρίνισε η αστυνομία. Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, ανέφερε μια ιατρική πηγή.

Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νύχτα διαδηλώσεων μετά τη φυλάκιση του 32χρονου Πάμπλο Χασέλ, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 μηνών για tweet που έστειλε, στα οποία θεωρήθηκε πως «εξύβριζε τη μοναρχία και την αστυνομία», όπως και για «εξύμνηση της τρομοκρατίας» - Είναι η ισπανική εκδοχή του «μουσικού τρομονόμου».

Περίπου 2000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν τη νύχτα στη Βαρκελώνη, όπου οι ταραχές δεν άργησαν να ξεσπάσουν. Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, μπουκάλια εναντίον της αστυνομίας και πυρπόλησαν οδοφράγματα που είχαν φτιάξει με κάδους σκουπιδιών και καρέκλες εστιατορίων. Τουλάχιστον σε ένα εστιατόριο ξέσπασε φωτιά, ενώ σημειώθηκαν βανδαλισμοί σε τράπεζες και εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με την αστυνομία. Επιπλέον, λεηλατήθηκαν εμπορικά καταστήματα.

Νέες διαδηλώσεις αναμένονται σήμερα, με κινητοποιήσεις να προβλέπονται στη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη, την Παμπλόνα (βόρεια), το Λογρόνιο (βόρεια) και τη Μαγιόρκα.

Συνολικά, σχεδόν 100 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από την Τρίτη και πολλοί άλλοι έχουν τραυματιστεί, μεταξύ αυτών αστυνομικοί και μια νεαρή γυναίκα που έχασε το μάτι της στη Βαρκελώνη, πιθανόν από πλαστική σφαίρα της αστυνομίας.

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)