to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:38 | 21.02.2018

Διεθνή

Η οργάνωση Save the Children ζήτησε συγγνώμη για την ανάρμοστη συμπεριφορά του πρώην CEO της

Η Save The Children ζήτησε σήμερα συγγνώμη για την ανάρμοστη συμπεριφορά του πρώην επικεφαλής της και ανακοίνωσε ότι δεν τηρήθηκαν δεόντως οι διαδικασίες που αφορούν την εξέταση τριών καταγγελιών εις βάρος του στη διάρκεια της θητείας του στην φιλανθρωπική αυτή οργάνωση.


Η συγγνώμη συμπίπτει με τη δέσμευση των ανθρωπιστικών οργανώσεων να αναθεωρήσουν την προσέγγισή τους ως προς την αντιμετώπιση των καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενόχληση. Η Βρετανία και η ΕΕ θα επανεξετάσουν την χρηματοδότηση που παρέχουν στην οργάνωση Oxfam έπειτα από τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από μέλη του προσωπικού της στην Αϊτή μετά τον σεισμό του 2010.

Η Save the Children UK ανακοίνωσε ότι οι υποψίες προέκυψαν το 2011 και το 2015 σχετικά με ανάρμοστα σχόλια και την συμπεριφορά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της οργάνωσης Τζάστιν Φόρσαϊθ και ότι οι έρευνες και στις δύο περιπτώσεις κατέληξαν σε "ειλικρινή συγγνώμη" προς τις εμπλεκόμενες γυναίκες.

Αλλά η οργάνωση υποστήριξε ότι οι διαδικασίες που τηρούνται από το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού δεν τηρήθηκαν απόλυτα.

Η Save the Children ανακοίνωσε ότι ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος Κέβιν Γουότκινς θα πραγματοποιήσει μια "διεξοδική εξέταση της οργάνωσης" της εταιρείας έπειτα από την ευρύτερη ανησυχία σχετικά με τέτοιου είδους καταγγελίες στον τομέα των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Ο Φόρσαϊθ είναι σήμερα αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της Unicef. Όπως είπε στο BBC, θεώρησε ότι η συγγνώμη που είχε ζητήσει για "απρεπείς και απερίσκεπτες συζητήσεις με συναδέλφους" είχε γίνει αποδεκτή και ότι "έκρινε πως το ζήτημα είχε κλείσει πολλά χρόνια πριν".

Η οργάνωση ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο ότι ο Μπρένταν Κοξ, ο χήρος της Τζο Κοξ, μια βουλευτή, η οποία δολοφονήθηκε από ακροδεξιό εξτρεμιστή το 2016, παραιτήθηκε από την οργάνωση Save the Children έπειτα από κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο Κοξ, ο οποίος συνέχισε να εργάζεται εθελοντικά στην οργάνωση εις μνήμιν της συζύγου του, ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του λέγοντας ότι δεν προέβη ποτέ σε κακόβουλες αλλά κάποιες φορές σε ανάρμοστες πράξεις και δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από τη δημόσια ζωή για να αντιμετωπίσει τα σφάλματα που διέπραξε κατά τη θητεία του στην Save the Children.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)