to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:03 | 24.05.2019

Αυτοδιοίκηση

Η «Ώρα Πατρών» θα είναι στον δεύτερο γύρο: Ομιλία του Γ. Ρώρου στην Πάτρα

«Από την πλατεία Τριών Συμμάχων μπροστά από το άνθινο ρολόι η Πάτρα γυρίζει τα ρολόγια της οριστικά στην ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, στην ΩΡΑ των δημοτών!»


«Η νίκη στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα είναι νίκη της Πάτρας. Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών» ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης στην εντυπωσιακά μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ στην Τριών Συμμάχων ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος.

«Από την πλατεία Τριών Συμμάχων μπροστά από το άνθινο ρολόι η Πάτρα γυρίζει τα ρολόγια της οριστικά στην ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, στην ΩΡΑ των δημοτών!
Και να είστε σίγουροι όταν οι πόλεις ΤΟΛΜΟΥΝ, ΝΙΚΟΥΝ!
Στις 26 του Μάη γκρεμίζουμε τα τείχη που έστησε γύρω από την πόλη η δημοτική Αρχή του ΚΚΕ απομονώνοντας την πόλη και στερώντας της κάθε αναπτυξιακή ευκαιρία. Ο κ. Πελετίδης καταγράφηκε ως ένας καλός άνθρωπος αλλά κακός διαχειριστής της Πάτρας. Στις 26 του Μάη, όμως, σπάμε και τα δεσμά με το παρελθόν και τους ανθρώπους του. Κλείνουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες του λαϊκισμού που τάζουν λαγούς και πετραχήλια και σπεκουλάρουν στις πλάτες των εργαζομένων. Ήρθε η ώρα να τους στείλουμε οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, στη θέση που τους αξίζει!», επεσήμανε.

Όπως τόνισε ο κ. Ρώρος, «η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ θέλει μία πόλη αξιοπρεπή, όμορφη, λειτουργική, μία πόλη που με το βλέμμα της στραμμένο στη θάλασσα θα γίνει ξανά μητρόπολη της Δυτικής Ελλάδος και ολόκληρης της Πελοποννήσου.
Μια πόλη ευρωπαϊκή, αλληλέγγυα, δημοκρατική και φιλική προς όλους και όλες, προς τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και ξεχωριστές ικανότητες .
Μια πόλη με περισσότερο και ποιοτικότερο δημόσιο χώρο σε σχέση με σήμερα.
Μια πόλη που θα αγκαλιάζει τη νεολαία της, θα προωθεί τη δημιουργία, θα προβάλλει τον πολιτισμό, θα δίνει κίνητρα στην κοινωνική και συνεταιριστική οικονομία.
Μία πόλη με γειτονιές ζωντανές που θα παρέχουν ασφάλεια, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, μια πόλη καθαρή, πράσινη, πολιτισμένη. Ήρθε η ΩΡΑ να σπάσουμε την εγκατάλειψη και τη μιζέρια».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος επεσήμανε πως οι δύο κατευθυντήριες γραμμές των δράσεων του συνδυασμού είναι η ανεργία και η νεολαία και το «κλειδί» για αυτές είναι η δίκαιη ανάπτυξη.
Στη συνέχεια έκανε αναφορά στις προτεραιότητες της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, όπως στα έργα των υποδομών, στο τρένο, στη διαχείριση των απορριμμάτων και των υδάτινων πόρων, στον πολιτισμό και στην κοινωνική πολιτική και μέριμνα, στην παιδεία, κ.α.
«Ζητάμε λοιπόν την υποστήριξη σας και την ενεργή συμμετοχή σας σε αυτόν τον αγώνα, για ένα Δήμο με προοδευτικό αποτύπωμα που θα έχει ως βασικές αρχές, την πρόοδο, τη διαφάνεια, τη συμμετοχή, το διάλογο και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Για να πάψει η Πάτρα να είναι καταδικασμένη σε ξεπερασμένες και αναχρονιστικές πολιτικές.
Είμαστε εδώ και θα νικήσουμε ! Γιατί έχουμε λόγο και σχέδιο. Γιατί είμαστε όλοι μαζί!», κατέληξε.
Τον Γιώργο Ρώρο κάλεσε στο βήμα ο ένας εκ των εκπροσώπων Τύπου του συνδυασμού, Θ. Μενεγής.
Στη συγκέντρωση οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ έδωσαν τον παλμό, ενώ μεταξύ άλλων, παρέστησαν η αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ριζούλης και Κώστας Σπαρτινός, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, κ.α.

Τέλος, σε ανακοίνωσή της η «Ώρα Πατρών», τονίζει:

Το «φάλτσο» της Δημοτικής Αρχής

Οι «τυμπανοκρουσίες» στις πορείες για την ανεργία δεν δημιουργούν θέσεις εργασίες. Εκκωφαντικό παράδειγμα αδιαφορίας της απερχόμενης δημοτικής Αρχής είναι το θέμα της Δημοτικής Μουσικής, η οποία 4,5 χρόνια μετά και ακόμη παραμένει… βουβή. Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις για την εξεύρεση λύσης προκειμένου να επανασυγκροτηθεί η Δημοτική Μουσική από τον πρώην Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, Θεόδωρο Αγγελόπουλο ο οποίος μάλιστα αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή αγνοείτο συστηματικά, η δημοτική Αρχή δεν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια. Κατά πάγια τακτική της η πλειοψηφία του ΚΚΕ κρύφτηκε και γι’ αυτό το θέμα πίσω από τετριμμένες δικαιολογίας επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην Πολιτεία, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Αθηναίων αξιοποίησε σχετικό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τους ΟΤΑ νομιμοποιώντας 39 μουσικούς.
«Όταν τα τύμπανα της ανεργίας χτυπούν τόσα χρόνια μέσα στο σπίτι τόσων οικογενειών της Πάτρας, είναι αδιανόητο η απερχόμενη Δημοτική Αρχή να σφυρίζει αδιάφορα. Είναι μία ακόμη απόδειξη της ανεπάρκειας της να δώσει ουσιαστική λύση στα φλέγοντα ζητήματα της πόλης», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, Γιώργος Ρώρος.

Γιατί να ψηφίσεις ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ/Γιώργο Ρώρο

Σήμερα ξέρεις. Είδες βαρύγδουπες εξαγγελίες, μεγάλα λόγια και υποκριτικές κορώνες αγωνιστικότητας. Είδες αυτούς που σε έφεραν ως εδώ να θέλουν να γίνουν ξανά οι σωτήρες σου. Εμείς δεν έχουμε να σου πούμε τίποτε παραπάνω από αυτά που ήδη ξέρεις. Με έχεις δει στους αγώνες του Εμπορικού Συλλόγου εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου, με έχεις δει στους αγώνες της Πάτρας για την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου, για την υπογειοποίηση του τρένου, για την έλευση του φυσικού αερίου και για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Με γνωρίζεις ήδη από τις προτάσεις μου για την αξιοποίηση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, για τη συνεργασία του Δήμου με τους φορείς της πόλης. Με ξέρεις από τους αγώνες μου για την στήριξη της κυβέρνησης του Τσίπρα, της μόνης κυβέρνησης που τάχθηκε με την πλευρά των αδυνάτων, των πολλών. Με αναγνωρίζεις γιατί δεν με γνώρισες χθες. Με εμπιστεύθηκες στα δύσκολα, όταν κρινόταν το να παραμείνουμε στις επιλογές του χθες που μας έφεραν ως εδώ ή το να δώσουμε ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, νέες δυνάμεις, να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε. Για αυτό ζητάω την ψήφο σου. Για να δώσουμε ρίζες και προοπτική σε αυτό το πολιτικό σχέδιο που δοκιμάστηκε και πέτυχε. Για να δώσουμε ελπίδα, δημοκρατία και πρόοδο στους νέους της πόλης μας, της Πάτρας, για να δώσουμε ανάσες ζωής. Σήμερα ξέρεις ότι μπορούμε καλύτερα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)