to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:11 | 09.05.2019

Αυτοδιοίκηση

Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ καταδικάζει το στημένο επεισόδιο σε βάρος του Γ. Ρώρου

Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ καταδικάζει το στημένο επεισόδιο σε βάρος του επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων, Γιώργου Ρώρου στη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης και τιμής στους απαγχονισθέντες Πατρινούς από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής στα Υψηλά Αλώνια


Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ καταδικάζει το στημένο επεισόδιο σε βάρος του επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων, Γιώργου Ρώρου στη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης και τιμής στους απαγχονισθέντες Πατρινούς από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής στα Υψηλά Αλώνια. Υπαίτιοι του επεισοδίου μία «χούφτα» εγκάθετων της δημοτικής Αρχής, οι οποίοι ενεργώντας κατόπιν εντολής, διατάραξαν την εκδήλωση και καταφέρθηκαν κατά του κ. Ρώρου, ο οποίος ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια και με την ιδιότητα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών αποτίνει φόρο τιμής στους συμπολίτες που θυσιάστηκαν. Για ακόμη μία φορά η δημοτική Αρχή θέλοντας να καπηλευθεί την ιστορία του τόπου προσπάθησε να μετατρέψει μία εκδήλωση της πόλης σε κομματικό παραμάγαζο. Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και προκαλούν μόνο ντροπή για την Πάτρα και την ιστορία της… Δυστυχώς ο απερχόμενος Δήμαρχος αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά «πολύ λίγος» για να υπερασπιστεί τους αγώνες όλων όσοι θυσιάστηκαν για τη δημοκρατία και την ελευθερία.

 

Για τη συγκέντρωση του ΚΚΕ

Στην… πτήση των χαμηλών ποσοστών του ΚΚΕ «επιβιβάστηκε» ο Δήμαρχος Πατρέων, όπως αποδείχτηκε από το λιγοστό ακροατήριο της κομματικής συγκέντρωσης του Περισσού το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Γεωργίου. Μία ανεπαρκής συγκέντρωση σε επίπεδο συμμετοχής, αλλά και εξαγγελιών, αφού ο κ. Πελετίδης αρκέστηκε να ευχαριστήσει τον «κομματικό του προϊστάμενο» για τη στήριξή του. Μάλιστα, με περισσή υποκρισία ο Δήμαρχος απέδωσε στους αγώνες της δημοτικής Αρχής την ικανοποίηση πάγιων αιτημάτων της πόλης «ακυρώνοντας» τις μάχες και τις διεκδικήσεις ετών τόσο από τους προκατόχους του, όσο και από τους συλλογικούς παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης. Η ικανοποίηση των αιτημάτων της πόλης δεν είναι «κομματικό λάφυρο», όπως επιμένει να τις βλέπει το ΚΚΕ και ο «υπηρέτης» του στην πόλη. Είναι αποτέλεσμα τόσο της πρόθεσης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της διαχρονικής διεκδίκησης της Πάτρας.

«Κατά πάγια τακτική του ο απερχόμενος Δήμαρχος οικειοποιείται τους αγώνες της πόλης και εμφανίζεται ως τιμητής. Η παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου, η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, η έλευση του φυσικού αερίου δεν είναι λάφυρα, είναι τα αιτήματα της Πάτρας διαχρονικά που ήταν δίκαια και έγιναν πράξη. Συνεπώς η δημοτική Αρχή αντί να ευχαριστήσει τον Περισσό στον οποίο άλλωστε δίνει απολογισμό, καλό θα ήταν να απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι αγωνίστηκαν την Πάτρα, όταν εκείνη από τη θέση της αντιπολίτευσης βρισκόταν απομονωμένη και απέναντι τους…», δήλωσε ο κ. Ρώρος.

 

«Στενάζει» η λαϊκή συνοικία των Ζαρουχλεΐκων

Μόνο στις προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής δεν είναι η λαϊκή συνοικία των Ζαρουχλεΐκων η οποία «στενάζει» από την εγκατάλειψη. Ο φωτογραφικός φακός αδιάψευστος μάρτυρας της απραξίας της δημοτικής Αρχής, η οποία «καυχιέται» για τα έργα και τις παρεμβάσεις της στα Ζαρουχλέικα. Λόγια όμως που αποδεικνύονται κενού περιεχομένου…  «Οι Πατρινοί δεν μπορούν να συμβιβάζονται άλλο με την ανικανότητα. Η εγκατάλειψη και της συνοικίας των Ζαρουχλεΐκων είναι εγκληματική, πόσο δε για μία δημοτική Αρχή η οποία έχει κάνει σημαία την υπεράσπιση των λαϊκών στρωμάτων και τη βελτίωση ποιότητας ζωής τους. Η σημαία όμως έχει υποσταλεί εδώ και καιρό… Οι Πατρινοί έχουν κρίση και θα δώσουν την απάντησή τους στις 26 Μαΐου», τόνισε ο κ. Ρώρος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)