to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:50 | 13.01.2023

Κοινωνία

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Ένοχος μόνο για τις απόπειρες, αθώος για κατ΄ εξακολούθηση βιασμό - Η πρόταση της εισαγγελέα

Με νέα, έκτακτη, απολογία του ηθοποιού ξεκίνησε η σημερινή δικάσιμος της υπόθεσης του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο ίδιος απολογήθηκε συμπληρωματικά επί νέων στοιχείων στην υπόθεση και είδε «οργανωμένο σχέδιο» από τον δικηγόρο Μίντζια - Αθώωση λόγω αμφιβολιών προτείνει η εισαγγελέας για το έγκλημα του κατ' εξακολούθηση βιασμού, ενώ η ίδια προτείνει ενοχή μόνο για τις απόπειρες βιασμού.


Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης για τις δύο απόπειρες βιασμού και αθώος για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, λόγω αμφιβολιών.

Ανατροπή στην προγραμματισμένη εισαγγελική αγόρευση στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Αντί της αγόρευσης, ο κατηγορούμενος αρχικά απολογήθηκε συμπληρωματικά επί νέων στοιχείων στην υπόθεση, τα οποία επικαλείται ο ίδιος.

Η Κική Πακιρτζίδου, εκ των συνηγόρων του, δήλωσε πως περιήλθαν χθες στα χέρια του εντολέα της κάποια έγγραφα για τα οποία θέλει να δώσει συμπληρωματική απολογία, αλλά και να διενεργηθεί γραφολογική εξέταση επί αυτών.

Η Εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου και το δικαστήριο το αποδέχθηκε ομόφωνα.

Αθώωση λόγω αμφιβολιών πρότεινε η εισαγγελέας για την κατηγορία του βιασμού κατ΄εξακολούθηση

Την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη για την κατηγορία του βιασμού κατ' εξακολούθηση λόγω αμφιβολιών ζήτησε η εισαγγελέας, Στέλλα Στόγια, η οποία συνεχίζει την αγόρευσή της για τις δύο πράξεις απόπειρας βιασμού που τον βαρύνουν.

«Έχω αμφιβολίες. Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η καταγγέλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δεν μπορεί να καταδικάσει με αμφιβολίες. Οι διαφοροποιήσεις στις καταθεσεις της πρώτης καταγγέλλουσας δεν είναι λεπτομέρειες. Υπάρχουν αμφιβολίες για το τι ακριβώς συνέβη. Για τον κατ' εξακολούθηση βιασμό θα προτείνω να τον κηρύξει αθώο», δήλωσε η Σ. Στόγια.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε σε «πατροναρισμενες απαντήσεις» που έδωσε η ΑΜ, παραθέτοντας όσα η ίδια η γυναίκα κατέθεσε. Επίσης, σημείωσε πως εμφανίζονται διαφοροποιήσεις στις περιγραφές που έχει δώσει στις αρχές. Μάλιστα, είπε πως αυτές οι διαφοροποιήσεις έχουν διαφορετικό ποινικό χαρακτηρισμό. Κατά την εισαγγελέα, η πρώτη γυναίκα που κατηγόρησε τον κατηγορούμενο, «αρχικά κατήγγειλε μία πράξη πλημμεληματική, δηλαδή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και στην ανάκριση έναν βιασμό.

«Η καταγγέλουσα σε τρία διαφορετικά όργανα κατέθεσε διαφορετική αποτύπωση των γεγονότων. Άλλα στο ΣΕΗ, άλλα στον εισαγγελέα, άλλα στην ανάκριση. Γιατί δεν είπε στον εισαγγελέα όσα είπε στον ανακριτή. Η καταγγέλουσα προσήλθε στον εισαγγελέα για να καταγγείλει όσα υπέστη, όχι να τα χαρακτηρίσει νομικά. Το τόσο σοβαρό γεγονός το καταθέτει πρώτη φορά στην ανακρίτρια. Αν το είχε καταθέσει στον εισαγγελεα θα είχα διαφορετική τοποθέτηση, δεχόμενη ότι στο ΣΕΗ ήθελε να καταγράψει μία καταγγελία. Ανακάλυπτε, όμως, κάτι νέο σε κάθε επόμενο στάδιο», τόνισε η Σ. Στόγια και πρόσθεσε: «Αν η ΑΜ από την αρχή είχε πει αυτά που είπε στη συνέχεια, θα το δεχόμουν».

Αναφερόμενη σε φράση του φερόμενου θύματος ότι μετά από το ένα από τα δύο περιστατικά σεξουαλικής βίας που είχε βιώσει από τον κατηγορούμενο δέχθηκε δουλειά από τον Πέτρο Φιλιππίδη στο θέατρο, και «ήταν ενθουσιασμένη», η εισαγγελέας επεσήμανε πως «καμία γυναίκα δεν ενθουσιάζεται επειδή την καλεί για δουλειά ο βιαστής της. Η ίδια μάς είπε πως στον χώρο τους "ματώνουν. Έτσι είναι γαλουχημένες"».

Κατά την ομιλούσα, όμως, «σε κανένα επαγγελματικό χώρο δεν μαθαίνουν οι δάσκαλοι στους νέους καλλιτέχνες να ανέχονται εγκλήματα. Συμπεριφορές ναι, πίεση ναι, αλλά όχι κακουργήματα ή κακοποιητικές συμπεριφορές. Σε όλα υπάρχει μία κόκκινη γραμμή. Σε κάθε επαγγελματικό χώρο είναι ανεκτές κάποιες συμπεριφορές, αλλά δεν είναι ανεκτές κακοποιητικές συμπεριφορές, πόσο μάλλον ένας βιασμός».

«Ο δικηγόρος Μίντζιας πίσω από την πλεκτάνη εις βάρος μου»

Ο κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, Πέτρος Φιλιππίδης, ισχυρίζεται πως «ο δικηγόρος Μίντζιας» βρίσκεται «πίσω από την πλεκτάνη εις βάρος μου».

Ο δικηγόρος, από πλευράς του, απαντά με μήνυση.

Ειδικότερα, ο ηθοποιός ισχυρίστηκε εκ νέου πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο. «Απευθυνόμενος προς το δικαστήριο σας θέλω να συμπληρώσω ότι ήρθαν στα χέρια μου έγγραφα από τα αποδεικνύεται ότι ο δικηγόρος Αλέξανδρος Μίντζιας συνήγορος της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας έχει συστήσει εταιρία μαζί με τον αδελφό της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Ηλία Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για εταιρεία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί τις κύριες Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κόρη της Εβελίνας Παππούλια, Αφροδίτη Λιάντου η οποία έκλεισε μόλις χθες χορηγικό πακέτο» ανέφερε.

Όπως πρόσθεσε η συνήγορός του, Κική Πακιρτζίδου, έδρα της εταιρείας είναι το γραφείο του Αλ. Μίντζια.

«Σκοπός της εταιρίας είναι η προβολή και η προώθηση των καλλιτεχνών» συμπλήρωσε η δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη που διάβασε αναλυτικά όσα αναφέρονται στο σάιτ του πρακτορείου. «Έχει πελάτες στο σάιτ mega, alpha, star. Ποιος έχει τη δύναμη στα μέσα;» είπε η Κ. Πακιρτζίδου, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Πέτρου Φιλιππιδη και της συνηγόρου του, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους -που βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα- σηκώθηκε αρκετές φορές, φανερά εκνευρισμένη για όσα ακούστηκαν.

«Κίνητρο το χρήμα»

«Είναι οργανωμένο, υποκινούμενο, το κίνητρο είναι το χρήμα. Είναι οικονομικό το θέμα» επανέλαβε στη συνέχεια ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Πρόεδρος: Τα έγγραφα αφορούν το συνήγορο Αλ. Μίντζια. Θεωρείτε ότι πίσω από το οργανωμένο σχέδιο είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος;

Φιλιππίδης: Δεν έχω να προσθέσω κάτι περαιτέρω.

Μήνυση στον ηθοποιό από τον Αλ. Μίντζια

Έντονη υπήρξε η αντίδραση του Αλ. Μίντζια.

«Κάθομαι και ακούω τους 8 τελευταίους μήνες να εφευρίσκει κίνητρα στον αέρα. Ο κατηγορούμενος δεν έχει το θάρρος να πει το όνομα μου. Αυτός είναι ο κατηγορούμενος, αυτός ήταν πάντα. Είμαι μαχόμενος δικηγόρος επί 23 χρόνια. Η οικογένεια μου είναι νομική οικογένεια. Όλοι έχουν να λένε για το ήθος και την αξιοπρέπεια μου. Με λυπεί το γεγονός ότι το δικαστήριο επιτρέπει αυτές τις τοποθετήσεις. Έρχεται ένας κατηγορούμενος δειλός. Καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον Πέτρο Φιλιππίδη» υπογράμμισε.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ethnos.gr
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)