to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:38 | 18.10.2013

Κοινωνία

Η ΟΝΝΕΔ πίσω από την "αυθόρμητη" κίνηση για Ανοιχτές Σχολές

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες μέρες από την στιγμή που έκανε την εμφάνισή της η ιστοσελίδα anoixtessxoles.gr και κατάφερε να συλλέξει περισσότερες από 4.900 υπογραφές φοιτητών οι οποίοι τάσσονται «υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας των σχολών τους» και ουσιαστικά ενάντια στην απεργία των διοικητικών υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν μαζικό κύμα διαθεσιμοτήτων και εκβιασμών από το υπ. Παιδείας


Η ιστοσελίδα λανσαρίστηκε στον Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μια πρωτότυπη κίνηση – πρωτοβουλία φοιτητών με κάλεσμα συλλογής ψηφιακών  υπογραφών.

Κάποιοι υποψιασμένοι φοιτητές σκέφτηκαν να ερευνήσουν το θέμα λίγο περισσότερο και στη διάρκεια της προσπάθειάς τους εντόπισαν ότι πίσω από αυτή την πρωτοβουλία δεν κρύβεται μια οποιαδήποτε ομάδα φοιτητών αλλά η ΔΑΠ. Ζήτησαν μάλιστα την βοήθεια άλλων συμφοιτητών τους που έχουν γνώσεις προγραμματισμού Η/Υ, οι οποίοι με την σειρά τους κατάφεραν να ξεσκεπάσουν την ΟΝΝΕΔ πίσω από την όλη κίνηση όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.

 
 
Τα νέα έκαναν ταχύτατα το γύρο των social media με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές από αυτούς που είχαν ήδη σπεύσει να βάλουν την υπογραφή τους θεωρούν πλέον ότι εξαπατήθηκαν. Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κύκλους των φοιτητών.

Η ΟΝΝΕΔ από την πλευρά της θεωρεί ότι δεν κατέβαλε προσπάθειες να αποκρύψει το γεγονός ότι βρίσκεται πίσω από αυτή την κίνηση καθώς είχε κάνει σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της στις 24 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, στη συνεδρίαση της ΟΝΝΕΔ στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι θα ξεκινήσει καμπάνια στο διαδίκτυο για τη συγκέντρωση υπογραφών, με στόχο να ανοίξουν τα κλειστά Πανεπιστήμια καθώς όπως επισήμανε «η κατάσταση δεν πάει άλλο».

Παρ” όλα αυτά, η ιστοσελίδα anoixtessxoles.gr φροντίζει να κρύβει επιμελώς μέχρι και σήμερα οποιαδήποτε αναφορά σε ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα κείμενα όπως αναρτήθηκαν τόσο στην σελίδα της ΟΝΝΕΔ όσο και στον ιστότοπο που μαζεύει τις ηλεκτρονικές υπογραφές φοιτητών:

Το κείμενο – κάλεσμα όπως αναρτήθηκε στη σελίδα της ΟΝΝΕΔ

Σήμερα που το πανεπιστήμιο πρέπει να αποτελέσει το βασικό συστατικό για την ανάπτυξη της χώρας, κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη χιλιάδων φοιτητών προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Εξεταστικές βρίσκονται στον αέρα, εγγραφές πρωτοετών δε γίνονται και μεταπτυχιακά έχουν παγώσει. Την ίδια στιγμή, οι γονείς μας στενάζουν κάτω από το βάρος των καθημερινών υποχρεώσεων προσπαθώντας να τα βγάλουν πέρα.
Φτάνει πια.

Τα Πανεπιστήμια έχουν συγκεκριμένο ρόλο και πρέπει αυτόν να υπηρετούν. Δε μπορεί να γίνονται μέσο στα χέρια όσων επιδιώκουν την πολιτική ένταση.Όσο θεμιτό είναι το δικαίωμα στην απεργία, άλλο τόσο ιερό είναι το δικαίωμα της πρόσβασης στην εκπαίδευση. Τα λουκέτα όμως στις σχολές οδηγούν τη γενιά μας σε αδιέξοδο και τις οικογένειες μας σε οικονομικό μαρασμό.

Καλούμε τις διοικήσεις των ιδρυμάτων, τους εργαζομένους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να δώσουν τέλος στην ταλαιπωρία που υφίσταται η ακαδημαϊκή και φοιτητική κοινότητα. Ανοίξτε τις σχολές λοιπόν και αφήστε τα ιδρύματα ήσυχα από πολιτικά παιχνίδια.
 
Από το Γραφείο τύπου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Το κείμενο όπως αναρτήθηκε στην σελίδα anoixtessxoles.gr

Κίνηση Φοιτητών για Ανοιχτές Σχολές

Εδώ και 5 βδομάδες, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βρίσκεται σε διαρκή αναβρασμό. Για ορισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, όπως το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, ο χρόνος έχει σταματήσει στις 10 Σεπτεμβρίου.

Κανονικά, οι εξεταστικές θα έπρεπε να έχουν τελειώσει. Αντί για αυτό, δεν ξέρουμε αν θα δώσουμε μαθήματα και πότε.

Κανονικά, οι πρωτοετείς φοιτητές θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα. Αντί για αυτό, δεν γνωρίζουν πότε θα γίνουν οι εγγραφές τους στις σχολές.

Κανονικά, θα έπρεπε να έχουν γίνει οι ορκομωσίες όσων έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Αντί για αυτό, περιμένουν πότε θα ανοίξει η σχολή, χωρίς να μπορούν να προγραμματίσουν τίποτα με κίνδυνο να χαθούν οι αιτήσεις τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Αποφασίσαμε λοιπόν, να αναλάβουμε δράση. Τα πανεπιστήμια είναι χώρος ακαδημαϊκής δραστηριότητας και όχι εργαλείο για πολιτικά παιχνίδια. Από τη στιγμή που κάποιοι κάνουν ελέγχους στις εισόδους και δεν μας αφήνουν να μπούμε στις σχολές ώστε να έρθουμε σε επαφή με τους συμφοιτητές μας και να εκφράσουμε εκεί την άποψή μας, σας καλούμε όλους να συμμετέχετε σε αυτήν την διαδικτυακή κίνηση.

Αν και εσύ πιστεύεις, ότι βρίσκεσαι στη μέση μιας κατάστασης που δεν δημιούργησες και δεν ευθύνεσαι, υπόγραψε την αίτησή μας. Ένωσε και εσύ τη φωνή σου με τη δική μας και ζήτα μαζί με εμάς, ανοιχτές σχολές!
 
 
 
Πηγή: prismanews.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)