to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:29 | 14.11.2018

Κοινωνία

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καταγγέλλει ότι άντρας της ασφάλειας τράβηξε όπλο σε απεργούς - Διαψεύδει η ΓΑΔΑ

«Σήμερα το πρωί, ημέρα Πανελλαδικής Πανοικοδομικής Απεργίας, ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι, από την αρχή οι συνάδελφοι ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους», αναφέρει συγκεκριμένα η Ομοσπονδία Οικοδόμων


(φωτ. αρχείου από το 902.gr)

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, «σήμερα το πρωί, ημέρα Πανελλαδικής Πανοικοδομικής Απεργίας, ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι, από την αρχή οι συνάδελφοι ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους.

Στη συνέχεια, κατέφθασαν στο χώρο κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ) και εγκλώβισαν τους συνδικαλιστές με πρόθεση να προχωρήσουν σε προσαγωγές. Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι».

«Το σημερινό περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Είναι συνέχεια ενός επεξεργασμένου σχεδίου με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των αγώνων τους», προσθέτει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

Τι απαντά η ΓΑΔΑ για το περιστατικό

Η ΓΑΔΑ, όπως αναφέρει το news247.gr, διαψεύδει ότι υπήρξε περιστατικό απειλής με όπλο από αστυνομικό προς τους οικοδόμους του ΠΑΜΕ. Αυτό που υποστηρίζουν στη Αστυνομία ότι συνέβη, είναι πως μία ομάδα ατόμων έριξε τους τσίγκους σε οικοδομή στη συμβολή των οδών Ομήρου και Ακαδημίας και εισήλθε στο εσωτερικό της, όπως εξήγησαν αργότερα στους αστυνομικούς για να δουν αν υπήρχαν τυχόν απεργοσπάστες στο εργοτάξιο.

Το περιστατικό το είδαν τυχαία άντρες αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν κοντά και έξω από συμβολαιογραφείο για μέτρα ασφαλείας λόγω πλειστηριασμού και κάλεσαν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης όπου ενημέρωσαν πως άγνωστα άτομα εισήλθαν στην συγκεκριμένη οικοδομή.

Στο σημείο μετέβηκε κλιμάκιο της Άμεσης Δράσης και άντρες της Ασφάλειας και εκεί σημειώθηκε μια μικρής έκτασης ένταση με τους διαδηλωτές. Όταν αποσαφηνίστηκε μεταξύ τους ποιος ήταν τι και τι σκοπό είχαν εκεί, το επεισόδιο έληξε και άπαντες αποχώρησαν. Σε καμία περίπτωση τονίζουν στην Αστυνομία δεν σημειώθηκε απειλή έναντι κανενός με χρήση οπλισμού.

Aνακοίνωση του ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του νωρίτερα, «καταγγέλλει το νέο κρούσμα αστυνόμευσης του εργατικού κινήματος, μέσα σε λίγες μέρες, όπου σήμερα ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων, στην Αθήνα. Φαίνεται ότι το κυβερνητικό σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για ένταση της αστυνομοκρατίας ενάντια σε συνδικαλιστές, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη κι όπως αποδεικνύεται επαναφέρει τον “χωροφύλακα” στις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων».

«Οι εργαζόμενοι πρέπει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να οργανώσουν τον αγώνα τους, δίνοντας απάντηση τόσο στα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα όσο και στην τρομοκρατία που ασκεί η κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)