to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η ομοφοβία των... αρίστων

Ακραίος ομοφοβικός λόγος που δεν δικαιολογείται από την «ένταση της στιγμής» ή από οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιήσει ο καθένας από τους παραπάνω ως δικαιολογία για να τον καλύψει


Η Δευτέρα είναι μια... ωραία μέρα για ομοφοβικές και τρανσφοβικές κρίσεις ανθρώπων που δυστυχώς παραμένουν στην δημόσια σφαίρα, μη έχοντας καμία επαφή με την ζωή «εκεί έξω». 

Η ζωή «εκεί έξω» περνάει δύσκολα για τους φίλους και φίλες, συντρόφους και συντρόφισσες του Ζακ Κωστόπουλου, περνάει οδυνηρά για τους παιδικούς του κολλητούς και κολλητές, τα αδέρφια και τους γονείς του. Η «ζωή εκεί έξω» έχει μετατραπεί σε μια αγωνιώδη «μάχη» και αναζήτηση της αλήθειας από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινότητας και του κινήματος.

Αυτό είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί αλλά δεν έχει επηρεάσει στο ελάχιστο ένα άλλο κομμάτι της κοινωνίας, που όπως αποδεικνύεται γι ακόμη μια φορά, εξακολουθεί και προβάλλει τον ρατσιστικό και ομοφοβικό του λόγο  προσβάλλοντας και θίγοντας οτιδήποτε «μη κανονικό».

Το πρωί της Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή,  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είπε την εξής φράση: «Εκαναν τρανσέξουαλ τη φωνή της χώρας στο εξωτερικό», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να επικρίνει την εξωτερική πολιτική.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ένας άλλος επιφανής πολίτης αυτής της χώρας, ένας άνθρωπος που ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό, όντας μεγαλομέτοχος μιας εκ των μεγαλύτερων ομάδων στην Ελλάδα, πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Ρε πουστάκι ζητάς ανακωχή και μετά στέλνεις αγωγές;;; Θα φτύσεις το γάλα της οροθετικής μάνας σου».

Ακραίος ομοφοβικός λόγος που δεν δικαιολογείται από την «ένταση της στιγμής» ή από οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιήσει ο καθένας από τους παραπάνω ως δικαιολογία για να τον καλύψει…  Ακραίος ρατσιστικός λόγος προς τους οροθετικούς και τα τρανς άτομα. Αποδεικνύει πως κανένα… λιντσάρισμα δεν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη. Σε καμία ομοφοβική επίθεση, σε καμία κακοποίηση οροθετικών ατόμων δεν συμμετείχε μόνο… ένας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)