to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:03 | 01.11.2012

left.gr

Πολιτική

Η ομάδα του left.gr συμπαραστέκεται στην απεργία των δημοσιογράφων

Η ομάδα του left.gr, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, δεν θα δημοσιεύσει θέματα και ειδήσεις κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας της 31/10/2012


Η ομάδα του left.gr, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, δεν θα δημοσιεύσει θέματα και ειδήσεις κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν οι ενώσεις των εργαζομένων στον Τύπο μετά την κατάθεση (στις 8 μ.μ. το βράδυ της Τρίτης) από τον υπ. Οικονομικών, τροπολογίας που εντάσσει το ταμείο τους (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) στον ΕΟΠΥΥ. Oι ενώσεις του Τύπου καλούν σε συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ στις 10 το πρωί στην ΕΣΗΕΑ και κατόπιν σε πορεία προς τη Βουλή.

---

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, για τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που εξήγγειλαν οι ενώσεις μετά την κατάθεση της τροπολογίας Στουρνάρα για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ:

«Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2012

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

• Γενική απεργία από αύριο Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί σε όλα τα ΜΜΕ για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο

• Να αποσυρθεί η τροπολογία Στουρνάρα

• Απεργιακή συγκέντρωση αύριο Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ και πορεία στη Βουλή

 

Σήμερα, Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 στις 8 το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε αιφνιδίως τροπολογία, με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους. Είναι φανερό ότι σε συνδυασμό και με την εν μέρει ή ολική επικείμενη κατάργηση, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, του Αγγελιοσήμου, η ίδια τύχη περιμένει και τον ΕΔΟΕΑΠ.

Η κίνηση αυτή θεωρείται Casus Belli από τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Είναι μια κίνηση εχθρική για τον Τύπο, κατάσχει τους πόρους των Ταμείων μας και πλήττει άμεσα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

 

Για αυτό το λόγο καλούμε τους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και τραπεζοϋπάλληλους, των οποίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα θίγονται επίσης με το ίδιο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή, σε κοινό αγώνα για την άμεση απόκρουση αυτής της επίθεσης.

Με ομόφωνη απόφαση οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ, και οι Ομοσπονδίες των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών Τύπου κηρύσσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο Τετάρτη 31/10/2012 και ώρα 6 π.μ. σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ζητώντας:

1. Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία Στουρνάρα.

2. Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI.

3. Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

4. Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

5. Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία και

6. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.

 


Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών και Ενώσεων»


---

Στη Βουλή, μετά την κατάθεση της τροπολογίας αντέδρασε έντονα και ο Π. Λαφαζάνης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, λέγοντας:  «Δεν μπορεί το Ταμείο των δημοσιογράφων να το φέρνετε την τελευταία στιγμή με διατάξεις παρασκηνίου και να το χώνετε στη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ. Δεν έχετε καμία νομιμοποίηση να φέρνετε τέτοιες διατάξεις - παρά μόνον μετά από παρεμβάσεις της αίθουσας. Όχι της Τρόικας!».


«Δεν είστε δικτάτορας σ' αυτή τη χώρα ελέω Τρόικας, αλλά υπουργός μιας Δημοκρατίας, που πρέπει να σέβεται τους νόμους και τον Κανονισμό της αίθουσας» ανταπάντησε στις αιτιάσεις Στουρνάρα περί «ασφαλισμένων 2 και 3 ταχυτήτων», ο Π. Λαφαζάνης. «Δεν έπρεπε να βάλετε στον ΕΟΠΥΥ κανένα απ' αυτά τα Ταμεία γιατί είναι εύρωστα. Τα πάτε στον ΕΟΠΥΥ για να τα βουλιάξετε και να καταστρέψετε κάθε ίχνος δημόσιου οργανισμού υγείας» προσέθεσε.

(πηγή: ΑΜΠΕ)


Διαβάστε σχετικά:

24ωρη απεργία των ΜΜΕ αύριο

Άναψε φωτιές η τροπολογία για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)