to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:49 | 06.03.2021

Κοινωνία

Η ομάδα ΔΕΛΤΑ τώρα εισβάλλει και στις λαϊκές...

Επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας «Δράση» (πρώην «ΔΕΛΤΑ») με τα μηχανάκια μέσα στην λαϊκή του Κάτω Χαλανδρίου, συλλαμβάνοντας πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία τους - Οι αστυνομικοί ήθελαν να προσαγάγουν πολίτες που σήκωσαν πανό αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα - Η γυναίκα που συνελήφθη διώκεται μάλιστα για «βία κατά (αστυνομικών) υπαλλήλων» - Δήμαρχος Χαλανδρίου: «Επιστροφή σε σκοτεινές εποχές»


Επίθεση πραγματοποίησαν δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ με τα μηχανάκια μέσα στην λαϊκή του Κάτω Χαλανδρίου, συλλαμβάνοντας πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία τους. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό αργά το απόγευμα του Σαββάτου, από ανακοίνωση της ΓΑΔΑ που επιχειρεί να «δικαιολογήσει» το όργιο καταστολής στο Σύνταγμα, η γυναίκα που συνελήφθη (με τέσσερις αστυνομικούς να την έχουν ακινητοποιήσει στο έδαφος) κατηγορείται για «βία κατά υπαλλήλου και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης» (!) και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

Στη λαϊκή του Κάτω Χαλανδρίου, ομάδα ατόμων ύψωσε δύο πανό αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα που κινδυνεύει άμεσα με απώλεια της ζωής του μετά από 58 ημέρες απεργία πείνας.

Άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ εισέβαλαν με τα μηχανάκια μέσα στη λαϊκή κατατρομοκρατώντας τον κόσμο, με κίνδυνο να χτυπήσουν πολίτες που ψώνιζαν, σε μια προσπάθεια να συλλάβουν (με ποιο νομικό πάτημα άραγε;) τα άτομα που πραγματοποίησαν την παρέμβαση αλληλεγγύης.

Οι πολίτες που ψώνιζαν, τρομοκρατημένοι από τους αφηνιασμένους αστυνομικούς που έτρεχαν μέσα στη λαϊκή, διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Η ομάδα ΔΕΛΤΑ, που δεν έβρισκε όσους σήκωσαν τα πανό, αποφάσισε να προσαγάγει βίαια μία γυναίκα που δεν είχε σχέση με τους αλληλέγγυους. Ο λόγος; Επειδή απλώς διαμαρτυρήθηκε.

Δήμαρχος Χαλανδρίου: «Επιστροφή σε σκοτεινές εποχές»

Να σημειωθεί ότι σε όσα έγιναν, αντέδρασε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, δηλώνοντας: «Η σημερινή πρωτοφανής και απρόκλητη επιδρομή των ΜΑΤ μέσα στην λαϊκή αγορά του Κάτω Χαλανδρίου και οι βιαιότητες ενάντια σε καταναλωτές,περαστικούς και διαμαρτυρόμενους πολίτες αποτελεί επιστροφή σε σκοτεινές εποχές και πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών».

Από το ίδιο περιστατικό:

Το πανό αλληλεγγύης στον Δημ. Κουφοντίνα

Η αρχή της εισβολής

Τα μηχανάκια ανάμεσα στους πάγκους

Η προσαγωγή γυναίκας που διαμαρτυρήθηκε (όλες οι φωτ. της Ελ. Κούνουπα)

Με πληροφορίες από Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)