to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:45 | 25.09.2012

left.gr

Πολιτική

Η ΟΙΕΛΕ συμμετέχει στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία

Η ΟΙΕΛΕ συμμετέχει στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και καλεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην κρίσιμη κινητοποίηση των συνδικάτων ενόψει της ψήφισης του νέου, βάρβαρου και επαχθούς πακέτου μέτρων που θα δώσει τη χαριστική βολή στην ήδη παραπαίουσα ελληνική κοινωνία. Το πακέτο αυτό, που συνετάχθη κατ’ εντολήν των υπαλλήλων της τρόικας που, πιστοί στη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία τους και στην εξυπηρέτηση μεγαλοεργοδοτικών συμφερόντων, προχωρούν ακάθεκτοι στη μετατροπή της Ελλάδας σε Μπαγκλαντές του ευρωπαϊκού νότου. Το μενού των νέων μέτρων περιλαμβάνει απολύσεις στο δημόσιο τομέα, νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση του αφορολόγητου, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, δραματική περικοπή δημόσιων αγαθών (Παιδείας, Υγείας και Πρόνοιας, Κοινωνικής Ασφάλισης), ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ασύδοτα επιχειρηματικά συμφέροντα.


Η εφαρμογή των επαχθών μέτρων θα βυθίσει ακόμη περισσότερο στην ύφεση την ελληνική κοινωνία, θα αυξήσει ραγδαία των αριθμό των ανέργων, θα οδηγήσει σε λουκέτο πάμπολλες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, θα μετατρέψει χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους σε πένητες και θα προκαλέσει κραχ στα ασφαλιστικά ταμεία. Τα μόνιμα υποζύγια, οι μισθωτοί, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι φορτώνονται όλο το βάρος της οικονομικής κρίσης, όταν οι φοροφυγάδες, οι φοροκλέπτες, οι εισφοροφυγάδες, οι οικονομικά και κοινωνικά ισχυροί συνεχίζουν ανενόχλητοι να βγάζουν τη γλώσσα στην κοινωνία και στα «κορόϊδα» και, βέβαια, τα κέρδη τους στο εξωτερικό. Τα προνόμια των τραπεζιτών, των βιομήχανων, των εφοπλιστών παραμένουν ισχυρά, καθώς η κερδοφορία τους  παραμένει στα υψηλά επίπεδα του 2009 ενώ η διαβίωση των εργαζόμενων και οι ρυθμοί ανεργίας θυμίζουν τις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Η κοινωνικά άδικη, αναποτελεσματική, βίαιη και κυνική αυτή πολιτική διαλύει τους κοινωνικούς αρμούς και είναι υπεύθυνη για τον ογκούμενο εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Θέτει, δε, σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση της χώρας, που βρίσκεται ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, αλλά και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζούμε καθημερινά στο χώρο εργασίας μας την εργοδοτική αυθαιρεσία και παρανομία με τις εκδικητικές απολύσεις, την αυθαίρετη μείωση των αποδοχών, τον ξεδιάντροπο πλουτισμό των σχολαρχών εις βάρος της δικής μας αξιοπρέπειας και επιβίωσης. Δίνουμε ενωμένοι τη μάχη μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, την οργανωμένη εκπαιδευτική κοινότητα και συμμετέχουμε για την ανατροπή της βάρβαρης και απροκάλυπτα ταξικής μνημονιακής πολιτικής που οδηγεί την κοινωνία σε απόγνωση. 

Όλοι μαζί μπορούμε
να ανατρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική
κυβέρνησης και τροϊκανών
Όλοι μαζί μπορούμε
να νικήσουμε
Όλοι με τα συνδικάτα στην Απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
και στη συγκέντρωση στις 11.00 η ώρα στο ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)