to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:46 | 08.10.2013

Πολιτική

Η νόσος του Μπόμπολα

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Πρέπει να δράσουμε επειγόντως, να ανοίξουμε έναν λογαριασμό, να κάνουμε έναν έρανο. Δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, όταν δίπλα μας υπάρχουν άνθρωποι, συνάδελφοι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές, που πάσχουν από ασθένειες σπάνιες και πανάκριβες ως προς την εγχειρητική αντιμετώπισή τους. Το υποψιαζόμασταν παλαιόθεν, το Σάββατο όμως οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν πλήρως: Ευάριθμοι δημοσιογράφοι του Μega πάσχουν από τη σπάνια οφθαλμολογική «Νόσο του Μπόμπολα», η οποία, μέσα από αλλεπάλληλους εκφυλισμούς του οπτικού νεύρου, σε εξαναγκάζει να βλέπεις ό,τι θέλει το αφεντικό σου και τα αφεντικά του αφεντικού σου.

Είδαν, που λέτε, οι πάσχοντες του Μega τη συναυλία συμπαράστασης και ενίσχυσης των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής που έγινε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη και έβγαλαν το συμπέρασμα ότι είχε 2.000 άτομα. Πολύ βαριά τους έχει πάρει η Νόσος, γιατί όταν βλέπεις μπροστά σου 40.000 ανθρώπους -35.000 τα εισιτήρια και πάνω από 5.000 όσοι δεν μπόρεσαν να βρουν εισιτήριο- και λες ότι είναι 2.000, τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Καλά να βλέπεις το 50% του συνόλου, το 30%, το 20% έστω. Όταν όμως το οπτικό σου νεύρο συλλαμβάνει μόλις το 5%, τότε χρειάζεσαι επειγόντως εγχείρηση και μάλιστα από τον Άδωνη προσωπικώς.

Η καλή εκδοχή για το Μega και η κακή για μας είναι ότι λένε ψέματα ανερυθρίαστα. Βλέπουνε 40.000 και λένε 2.000, επειδή είναι οι μπροστοτράγοι του καθεστώτος και θέλουνε να το επιδεικνύουν με κάθε ευκαιρία. Και ένας να βρεθεί να πιστέψει ότι στη συναυλία που γίνεται ενάντια στο πλιάτσικο του Μπόμπολα πήγαν μόνο 2.000 περίεργοι, κέρδος θα έχουνε. Έτσι γίνεται όταν έχεις μάθει να κάνεις δελτία με το χαρτάκι που σου δίνει το αφεντικό και τα αφεντικά του αφεντικού. Με το χαρτάκι του Κεδίκογλου, που του το έδωσε ο Μουρούτης, που του το έδωσε ο Σταμάτης, που του το έδωσε ο Χρύσανθος, που του το έδωσε ο Σαμαράς, που έφαγε το φυτίλι, που έβλεπε και έπλεκε η κόρη το μαντίλι.

Η κακή εκδοχή για το Μega και η καλή για μας είναι ότι ο φανατισμός τούς έχει τυφλώσει τόσο, ώστε να βλέπουνε 40.000 και να νομίζουν ότι είναι όντως 2.000. Να μη βλέπουν ότι έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο και πρωτοφανές λαϊκό κίνημα συμπαράστασης για τους αγωνιζόμενους των Σκουριών, που θα πνίξει όποιον τολμήσει να τους ονομάσει εγκληματική οργάνωση και να τους ταυτίσει με τη Χρυσή Αυγή. Ίσα κι όμοια οι χιλιάδες που παλεύουν ειρηνικά για να μην έχει δηλητήριο το νερό των παιδιών τους, με τους δολοφόνους, τους νταβατζήδες, τους παιδεραστές.

Μακάρι εκεί στο Μega, εκεί στα υπόγεια του καθεστώτος, να είναι τυφλοί από μίσος και φανατισμό. Μακάρι, γιατί δεν θα καταλάβουν από πού θα τους έρθει.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)