to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:45 | 17.03.2016

Πολιτική

Η Νίνα Κασιμάτη στη "Διαδικασία του Τορίνο"

Σήμερα και αύριο Παρασκευή, 17 και 18 Μαρτίου 2016, η βουλευτής Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και ειδικότερα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, εκπροσωπεί τη χώρα μας στη γνωστή και ως "Διαδικασία του Τορίνο" (Turin Process), στις εργασίες δηλαδή της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, καθώς και στο Forum για τα Κοινωνικά Δικαιώματα στην Ευρώπη που θα ακολουθήσει.


Στις εργασίες στο Τορίνο, όπου υπεγράφη το 1961 ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης στην αρχική του μορφή, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τις 47 χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης κυρώθηκε από τη χώρα μας 20 χρόνια μετά την υπογραφή του, τον Ιανουάριο του 2016 με τον ν. 4359/2016. Ο Έλληνας Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα επιδώσει την Παρασκευή 18 Μαρτίου στο Forum, σε ειδική τελετή, το ελληνικό έγγραφο επικύρωσης του αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, ο οποίος αποτελεί σήμερα το διεθνές συμβατικό κείμενο με τον πληρέστερο κατάλογο κοινωνικών δικαιωμάτων στον κόσμο, και συμπληρώνει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Στην Επιτροπή, στην Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη και στο Forum, οι βουλευτές θα συζητήσουν μεταξύ άλλων τον ρόλο των κοινοβουλίων στην προώθηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, την έξοδο από την κρίση, το ζήτημα της δημοκρατίας και της ασφάλειας στην παγκοσμιοποίηση, την καταπολέμηση των κοινωνικών και εισοδηματικών ανισοτήτων και τον κίνδυνο για την Δημοκρατία όταν τα κοινωνικά δικαιώματα δεν είναι εγγυημένα στην πράξη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)