to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:01 | 21.02.2014

Κοινωνία

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο praktiker Αιγάλεω

Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο praktiker Αιγάλεω. με αφορμή την αυτοκτονία απολυμένου εργαζόμενου της εταιρίας


Η ΟΜ Νεολαίας Σύριζα Αιγάλεω κάλεσε στην κινητοποίηση και συμμετείχε, μαζί με μέλη της ΟΜ Σύριζα Αιγάλεω, μέλη της Δημοτικής Κίνησης "Ανάπλαση" και τον επικεφαλής Δημήτρη Μπίρμπα, και μέλη του Σύριζα από όμορους Δήμους (Αγ. Βαρβάρα, Χαϊδάρι). Συμμετείχε επίσης το "Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών" που είχε καλέσει τη συγκέντρωση.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το πρόσφατο περιστατικό αυτοκτονίας εργαζομένου στο κατάστημα Praktiker Αιγάλεω, μετά από τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση ώστε να μην καταγραφεί ως απόλυση, αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της βίαιης επίθεσης της εργοδοσίας στους εργαζομένους. Η πλήρης αποδιάρθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και της εργατικής νομοθεσίας έχει αποθρασύνει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία για να διατηρήσουν και να διευρύνουν την κερδοφορία τους, δε λογαριάζουν πλέον ούτε την  ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Με σύμμαχο τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τη νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας  και υποτίμησης της εργασίας  και με το πρόσχημα της δήθεν ανάπτυξης και των επενδύσεων, επιχειρείται η κατάργηση όλων των εργατικών κατακτήσεων των τελευταίων δεκαετιών και η ριζική αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των εργοδοτών.

Σε αυτές τις συνθήκες, οι εργαζόμενοι έχουν μία και μόνη επιλογή: τους μαζικούς, μαχητικούς αγώνες για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη συνολική ανατροπή  της πολιτικής λιτότητας και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν.

Η νεολαία που πλήττεται από συντριπτική ανεργία, που εργάζεται  σε συνθήκες επισφάλειας και οδηγείται στη μετανάστευση, δεν μπορεί παρά να πρωτοστατήσει στον αγώνα για την ανατροπή. Για δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)