to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:48 | 17.04.2018

Κοινωνία

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις κατασταλτικές πρακτικές των ΜΑΤ σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ

«Απαιτούμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διερευνήσει άμεσα την υπόθεση και να επιβάλει σε όσους προκάλεσαν τον τραυματισμό διαδηλωτών όλες τις προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις»


Όπως τονίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:

Με αφορμή την στρατιωτική επέμβαση Η.Π.Α, Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία, μέλη του Κ.Κ.Ε και του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν χθες, Δευτέρα 16/4, αντιπολεμική συγκέντρωση στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, και χωρίς πρόκληση από την πλευρά των διαδηλωτών, οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε σκληρή καταστολή, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τριών εξ αυτών και την σύλληψη άλλων δύο.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τις κατασταλτικές πρακτικές των ΜΑΤ τα οποία συχνά δρουν με εκδικητική διάθεση απέναντι στην προσπάθεια τμημάτων της κοινωνίας να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Για εμάς, το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι και πρέπει να παραμένει απαραβίαστο, χωρίς να περιορίζεται από τις δυνάμεις καταστολής, ειδικότερα δε όταν πρόκειται για κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διερευνήσει άμεσα την υπόθεση και να επιβάλει σε όσους προκάλεσαν τον τραυματισμό διαδηλωτών όλες τις προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Θεωρούμε αυτονόητη την αθώωση των δύο συλληφθέντων, για τους οποίους έχει οριστεί δικάσιμος στις 25 Απριλίου.

Για να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά καταστολής πρέπει άμεσα να προχωρήσει η διαδικασία εκδημοκρατισμού των Σωμάτων Ασφαλείας, που αποτελεί πάγια διεκδίκηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ένα επείγον και δίκαιο αίτημα όλης της ελληνικής κοινωνίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)