to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:59 | 25.11.2014

Κοινωνία

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για την κλήτευση διευθυντών σχολείων να κατονομάσουν μαθητές που κάνουν κατάληψη

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για τη κλήτευση διευθυντών σχολείων ώστε να κατονομάσουν μαθητές που κάνουν κατάληψη


Σε μία πρωτοφανή ενέργεια προχώρησαν τα αστυνομικά τμήματα του Ηρακλείου αυτές τις μέρες, καθώς κάλεσαν τους διευθυντές των σχολείων σε ένορκη κατάθεση σχετικά με τις καταλήψεις που παρήγγειλε η εισαγγελία προκειμένου να κατονομάσουν τους μαθητές που κάνουν κατάληψη και να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων και η ύπαρξη ποινικών ευθυνών προσώπων κατά το διάστημα των μαθητικών καταλήψεων.

Μια κίνηση που μόνο στόχο έχει τον εκφοβισμό της μαθητικής κοινότητας, που το τελευταίο διάστημα έχει δώσει το δικό της αγώνα, με συνεχής κινητοποιήσεις και μεγάλες πορείες στους δρόμους του Ηρακλείου.

Είναι σχεδόν αυτονόητο γεγονός, στις μέρες μας, πως όποιος/α αντιστέκεται διώκεται. Και οι μαθητές/ριες δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση, από τη στιγμή μάλιστα που επέλεξαν το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα. Για ένα σχολείο διαφορετικό, ένα σχολείο όπως το οραματιζόμαστε. Για ένα σχολείο με χώρο για την διαφορετικότητα, με σεβασμό στον ελεύθερο χρόνο. Στο οποίο η εκπαίδευση δεν θα είναι απλή συσσώρευση γνώσεων, αλλά ουσιαστική, καθολική παιδεία. Για ένα σχολείο χωρίς φασίστες, χωρίς χώρο για φασιστικές απόψεις, γιατί ο σεβασμός στην δημοκρατία θα είναι δεδομένος.

Η αστυνομία, οι εισαγγελείς, η καταστολή και η τρομοκρατία δεν χωράνε στα σχολεία.

Τη Πέμπτη 27 Νοέμβρη είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να απαντήσουμε σε όλα αυτά, να συναντηθούμε ξανά στο δρόμο. Με τη μαζικότητα μας να εναντιωθούμε σε αυτές τις πολιτικές που μοναδικό σκοπό έχουν την διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης. Οι νέοι και οι νέες, οι μαθητές/τριες, οι φοιτητές/τριες, οι άνεργοι, οι voucherαδες, οι αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι, οι μπλοκάκηδες, οι απολυμένοι/ες, τα ζωντανά κομμάτια της κοινωνίας που παίρνουν πάνω τους την υπόθεση της ίδιας τους της ζωής και της αξιοπρέπειας τους.


Συνεχίζουμε στο δρόμο της ανατροπής για τη γενιά μας, για τις ζωές μας, για την αξιοπρέπειά μας.

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση τη Πέμπτη 27/11, 10πμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)