to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 28.01.2019

Πολιτική

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση του κατώτατου μισθού και στην κατάργηση του υποκατώτατου

«Σήμερα, μετά από 10 χρόνια, η κυβέρνηση της Αριστεράς προχώρησε στην αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, γεγονός που συνεπάγεται αύξηση 27% για τους νέους και τις νέες μέχρι 25 ετών»


Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Σήμερα, μετά από 10 χρόνια, η κυβέρνηση της Αριστεράς προχώρησε στην αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, γεγονός που συνεπάγεται αύξηση 27% για τους νέους και τις νέες μέχρι 25 ετών.

Τη στιγμή που στο ευρωπαϊκό και το εσωτερικό μέτωπο οι νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές δυνάμεις προωθούν τη βίαιη εντατικοποίηση της εργασίας και την επιστροφή σε συνθήκες εργασιακού ‘‘Μεσαίωνα’’, η κυβέρνηση της Αριστεράς, στη διαρκή σύγκρουση κεφαλαίου – εργασίας, επιλέγει συνειδητά να ταχθεί στο πλευρό των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Τη στιγμή που ο Σ. Κούρτς θεσμοθετεί την δωδεκάωρη εργασία, ο Β. Όρμπαν δίνει στους εργοδότες τη δυνατότητα να μην καταβάλλουν υπερωρίες στους/τις εργαζόμενους/ες, τη στιγμή που ο Κ. Μητσοτάκης ονειρεύεται την πλήρη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, η κυβέρνηση της Αριστεράς επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καταργεί τον υποκατώτατο μισθό και αυξάνει τον κατώτατο μισθό.

Από την πρώτη στιγμή, ακόμη και σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη μάχη υπεράσπισης του κόσμου της εργασίας, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες λογικές που προέβαλλαν ως αναπόφευκτη λύση στην οικονομική κρίση τη δημιουργία ενός φτηνού, ευέλικτου και κακοπληρωμένου εργατικού δυναμικού.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού χωρίς καμία ηλικιακή διάκριση και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού αποτελούν τη θετική έκβαση της σύγκρουσης με τους πολιτικούς εκφραστές των δυνάμεων του κεφαλαίου, οι οποίοι, για έξι συναπτά έτη, είχαν προχωρήσει στην καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, για την περαιτέρω διεύρυνση των δικών τους κερδών.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας αποτελούν την αφετηρία μιας πορείας αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του κόσμου της εργασίας. Για μια κοινωνία που θα οικοδομείται με επίκεντρο τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)