to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:33 | 05.12.2018

Κοινωνία

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008.


«Ο Δεκέμβρης παραμένει επίκαιρος γιατί δεν ήταν η απάντηση, ήταν η ερώτηση» αναφέρει στην ανακοίνωσή η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να θυμίσει τις προκλήσεις τις οποίες ανέδειξε η εξέγερση που ακολούθησε τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου.

«Μια ολόκληρη γενιά φώναξε για την αστυνομική αυθαιρεσία και την ακραία καταστολή, για ένα μέλλον που ήδη διαγραφόταν ζοφερό, για το ασφυκτικό πλαίσιο ενός σχολείου εξεταστικού κέντρου και ενός πανεπιστημίου ανίκανου να σταθεί στο ύψος των ονείρων μας. Σήμερα, η γενιά μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της εργασιακής επισφάλειας, αντιμέτωπη με έναν ακραίο εθνικιστικό λόγο που επιχειρεί να μας διακρίνει ανάλογα του χρώματος του δέρματος μας, του σεξουαλικού μας προσανατολισμού ή της θρησκείας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008:

Αύριο, 6 Δεκέμβρη του 2018, συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το βράδυ που ο δεκαεξάχρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια από σφαίρα αστυνομικού. Οι επόμενες μέρες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας, ως οι μέρες που μια ολόκληρη γενιά φώναξε με όλη της δύναμη για την δολοφονία ενός νέου μαθητή.

Φώναξε για την αστυνομική αυθαιρεσία και την ακραία καταστολή, για ένα μέλλον που ήδη διαγραφόταν ζοφερό, για το ασφυκτικό πλαίσιο ενός σχολείου εξεταστικού κέντρου και ενός πανεπιστημίου ανίκανου να σταθεί στο ύψος των ονείρων μας. Σήμερα, η γενιά μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της εργασιακής επισφάλειας, αντιμέτωπη με έναν ακραίο εθνικιστικό λόγο που επιχειρεί να μας διακρίνει ανάλογα του χρώματος του δέρματος μας, του σεξουαλικού μας προσανατολισμού ή της θρησκείας.

Για τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ο Δεκέμβρης μας έβγαλε όλους στον δρόμο και παραμένει επίκαιρος μέσα από το διαχρονικό αίτημα για τον περαιτέρω εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας και την εξάλειψη φαινομένων ακραίας καταστολής. Κυρίως όμως, ο Δεκέμβρης παραμένει επίκαιρος γιατί δεν ήταν η απάντηση, ήταν η ερώτηση.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί κάθε νέο και νέα στα συλλαλητήρια και στις πορείες που διεξάγονται πανελλαδικά για την 6 Δεκέμβρη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)