to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:26 | 11.09.2013

Πολιτική

Η νεολαία αιχμάλωτη (σε έναν ακήρυχτο πόλεμο που ζει μέρα και νύχτα)

Ανακοίνωση Νέων ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ


Σε 123 προσαγωγές και 3 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, λίγες ώρες μετά την ελπιδοφόρα και αγωνιστική διαδήλωση. Ξεκάθαρα αναίτια, αλλά και βάσει σχεδίου. Η κυβέρνηση των φοβισμένων τρομοκρατών έχει καταλάβει ότι δεν μπορεί να καταφέρει τον στόχο της χωρίς να σπείρει τον φόβο και τον τρόμο στην κοινωνία. Με τα κανάλια τους, την καταστολή τους, τους φασίστες τους, την τρομοκρατία τους, τις “ομάδες αλήθειας”, μας κλέβουν παιδεία, υγεία, ζωή, δημοκρατία, αξιοπρέπεια. Μια κυβέρνηση που παίρνει το φαί από το πιάτο της πλειοψηφίας της κοινωνίας, για να το δίνει ως τόκους, ομόλογα,, μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση, βουνά, νησιά, στα αφεντικά τους, σε ένα καπιταλισμό που βλέπει την νέα γενιά παγκόσμια να τον αμφισβητεί , να τον αποκαλύπτει και να τον απορρίπτει. Μιας νέας γενιάς, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια, που περιπλανιέται στην γκρίζα ζώνη μεταξύ επισφάλειας, μετανάστευσης και ανεργίας αλλά παράλληλα αγωνίζεται, οργανώνεται συλλογικά, ελπίζει. Απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που επιτίθεται στην ζωή και στα όνειρα της νεολαίας, που απαξιώνει μέχρι θανάτου τους εργαζόμενους, τους φτωχούς, την συντριπτική πλειοψηφία μιας κοινωνίας ανθρώπων που ζουν και θέλουν να ζήσουν καλύτερα.

Σε στρατιωτική διάταξη “ανά τριάδες”, με ΟΠΚΕ αριστερά και δεξιά της σειράς των αιχμαλώτων, με ΔΕΛΤΑ να εποπτεύουν και τα φλας να απαθανατίζουν ώστε τα ΜΜΕ να καταβροχθίσουν, προχωρούσε η πομπή του εξευτελισμού και της τρομοκράτησης της νεολαίας της χώρας, των νέων ανδρών και γυναικών, των μαθητών και μαθητριών που σπάνε τον γύψινο τρόμο του Νόμου και της Τάξης και αγωνίζονται για ζωή. Σε μια χώρα όπου η συσσωρευμένη και εντεινόμενη καταστολή στο σώμα και στην ψυχή αποτελεί όρο του ακροδεξιού σχεδίου του συστήματος. Σε μια χώρα όπου οι λίγοι προσπαθούν να πείσουν τους πολλούς ότι περισσεύουν, όπου 15.000 off-shore αναζητούνται ενώ η ανεργία φορολογείται. Με μια κυβέρνηση χωρίς αναστολές, που μας σπρώχνει σε ένα πηγάδι δίχως πάτο, μας τρομοκρατεί.

Το πολιτικό προσωπικό της μνημονιακής Ελλάδας, απαιτεί από τον λαό να “έρθει στην πραγματικότητα” που του έχει φτιάξει, μια πραγματικότητα που ιεραρχεί πιο ψηλά τις οφ σορ και τις φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, από την σύνταξη, την περίθαλψη, το σχολείο και το πανεπιστήμιο, τα ναρκωτικά που θα συνοδέψουν τους νέους στα χρόνια ανέχειας που μας ετοιμάζουν. Την απελπισία, την οργή.

Αλλά κρέμονται από μια κλωστή και φοβούνται. Ξέρουν ότι το “ξύπνημα” της νεολαίας της χώρας, όλων των νέων αυτού του τόπου που πέρασαν από την ψεύτικη Ισχυρή Ελλάδα στην ωμή πραγματικότητα σε λίγα χρόνια, που βιώνουν την υποτίμηση της ζωής τους, άλλα δεν ανέχονται την υποτίμηση της νοημοσύνης τους, δεν αργεί. Ξέρουν, ότι το “νέο σχολείο”, το κλείσιμο των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και γενικότερα η ένταση της επίθεσης απέναντι στη νεολαία, θα φέρουν την αντίσταση και τον αγώνα από μια γενιά που παλεύει για τη ζωή της, σε μια κοινωνία που περιμένει ένα σήμα για να σηκώσει κεφάλι.

Να διώξουμε το μαύρο από την ζωή μας!

Να ξελασπώσουμε το μέλλον!



Νέοι/ Νέες ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)