to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:42 | 25.09.2018

Πολιτική

Η νέα «φτυαριά λάσπης» του «Φιλελεύθερου» και η απάντηση του Δημ. Βίτσα

«Για άλλη μια φορά, η γνωστή πλέον ομάδα του «Φιλελεύθερου» έριξε μια φτυαριά λάσπης και «όπου κάτσει» και «όποιον πιάσει», τονίζει σε απάντηση του στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημ. Βίτσας.


«Σε όποιους επιθυμούν ή φαντασιώνονται για αντιπολιτευτικούς λόγους εικόνες του 2015 στα νησιά ή εικόνες Αγίου Παντελεήμονα, καταυλισμούς στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην πλατεία Βικτωρίας, άτυπους καταυλισμούς στην Πάτρα, την Ηγουμενίτσα και άλλες πόλεις, όπως κατά την προ του 2015 περίοδο, εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να μην τους κάνουμε το χατίρι», δηλώνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Για άλλη μια φορά, η γνωστή πλέον ομάδα του «Φιλελεύθερου» έριξε μια φτυαριά λάσπης και «όπου κάτσει» και «όποιον πιάσει», τονίζει σε απάντηση του στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημ. Βίτσας.

Συγκεκριμένα, ο «Φιλελεύθερος» δημοσιεύει μια ατυχή εντολή του Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης προς τους διοικητές των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης να «αποσυμφορήσουν» τα ΚΥΤ (και όχι τα νησιά), διατηρώντας εντός του ΚΥΤ τον αριθμό πολιτών τρίτων χωρών που προβλέπει η δυναμικότητά τους.

«Την εντολή αυτή ακύρωσα αμέσως για λόγους που κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος αντιλαμβάνεται. Η υλοποίηση αυτής της εντολής θα άφηνε πλέον των 10.000 ανθρώπων στη μοίρα τους, μακριά από τις παρεχόμενες υπηρεσίες και ακόμη χειρότερα θα τους διέχεε στις γύρω πόλεις και χωριά (εν προκειμένω για τη Μόρια, κυρίως στην πόλη της Μυτιλήνης, στη Μόρια, στα Πάμφυλα κλπ)», τονίζει ο Δ. Βίτσας και προσθέτει:

«Επιμένω πως το ζήτημα παραμένει η ταχύτητα των διαδικασιών και η αποσυμφόρηση των νησιών. Σε όποιους επιθυμούν ή φαντασιώνονται για αντιπολιτευτικούς λόγους εικόνες του 2015 στα νησιά ή εικόνες Αγίου Παντελεήμονα, καταυλισμούς στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην πλατεία Βικτωρίας, άτυπους καταυλισμούς στην Πάτρα, την Ηγουμενίτσα και άλλες πόλεις, όπως κατά την προ του 2015 περίοδο, εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να μην τους κάνουμε το χατίρι».

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του ‘’Φιλελεύθερου’’, «στις 14 Σεπτεμβρίου ο διευθυντής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Ανδρέας Ηλιόπουλος ζητά να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποσυμφόρησης στις δομές που έχει καλυφθεί ο μέγιστος αριθμός δυναμικότητας και να απαγορευθεί η είσοδος σε αυτές προσώπων για τα οποία ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποδοχής και ταυτοποίησης».

Με έγγραφο, που φέρει ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου 2018 και αριθμό πρωτοκόλλου 4645, «o υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας ζητούσε να μη ληφθεί υπόψη το έγγραφο του διευθυντή της ΥΠΥΤ, με το αιτιολογικό ‘’δεν έχει την έγκρισή μου’’».

Το σημερινό πρωτοσέλιδο:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)