to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 05.05.2020

Κοινωνία

Κορωνοϊός: 10 νέα κρούσματα, 2.642 στο σύνολο - Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

H ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας από το υπουργείο Υγείας και τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά.


Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 10 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.642 , ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

35 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 146 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. Κανένας νέος θάνατος σήμερα.Από το σύνολο των νοσούντων, 35 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, εκ των οποίων 8 ή 23% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 97% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Από τους θανόντες, 39 ή 27% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 75 έτη, ενώ το 93,2% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε ότι 81 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ, ενώ συνολικά μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 83.750 διαγνωστικοί έλεγχοι.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 3.671.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη, ενώ 253.241 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο. Επίσης, περισσότερα από 1.211.000 άτομα παγκοσμίως που είχαν νοσήσει, έχουν αναρρώσει. Όσον αφορά την Ευρώπη, τόνισε ότι έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.384.000 κρούσματα.

Ν. Χαρδαλιάς: Αυστηρή σύσταση σε όσους κατάφωρα παίζουν με τη δημόσια υγεία

Από χθες έχει ξεκινήσει για όλους μας μια νέα καθημερινότητα, που μπορεί να είναι διαφορετική, παραμένει όμως πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα ρευστή, ιδιαίτερα κρίσιμη για το πώς θα προχωρήσουμε, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε τη σημασία ατομικής προστασίας και των κανόνων υγιεινής, γιατί από αυτά εξαρτάται η επιτυχία της δεύτερης φάσης.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της δεύτερης φάσης, επισήμανε ότι «η εικόνα καφέ-μπαρ στις 11 το βράδυ σε διάφορες πόλεις και ειδικά στην περιφέρεια να παίζουν μουσική στη διαπασών και να προμηθεύουν δήθεν take away ποτά με τους πελάτες στοιβαγμένους όρθιους ανά δεκάδες, μέσα και έξω, χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης, αν και σε μικρή κλίμακα, προσβάλλει βάναυσα όλους μας».

Ως εκ τούτου, ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε αυστηρή σύσταση σε όσους κατάφωρα παίζουν με τη δημόσια υγεία και ξεκαθάρισε ότι το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ό,τι λέει η άδεια τους: να το παραγγείλουν, να το παραλάβουν και να φύγουν από τον χώρο. Take away σε ποτά από τα καφέ ή τα καφέ-μπαρ δεν επιτρέπεται, όπως δεν επιτρέπεται στα καταστήματα αυτά να παίζουν μουσική στη διαπασών, κατέστησε σαφές.

Τόνισε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται από σήμερα προς την κατεύθυνση διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και εφαρμογής των νόμων και γι’ αυτή την περίπτωση. Υπενθύμισε για τους παραβάτες ότι υπάρχουν πρόστιμα και επιφυλάχθηκε για περισσότερα μέτρα αν συνεχιστούν παρόμοια φαινόμενα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)