to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:19 | 30.12.2013

Πολιτική

Η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στον... ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Κάντα - νέα απάντηση του Θ. Δρίτσα

Το μόνο που βρήκε να κάνει η ΝΔ πέντε ημέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τον Αντ. Κάντα και τις μίζες, είναι να ....κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας σε δήλωση του Θ. Δρίτσα. Σε ανταπάντησή του ο βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ξανά το ζήτημα: «Θα μας πουν τουλάχιστον αν τα πρόσωπα και οι εταιρείες που έδωσε ο Κάντας εξακολουθούν να συναλλάσσονται με το Ελληνικό Δημόσιο;»


Η αρχική δήλωση του Θοδ. Δρίτσα: 

«Εξακολουθεί να σιωπά η Κυβέρνηση, αν και η κοινωνία βοά μετά από όσα ομολόγησε ο πρώην Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας.  Σιγή ασυρμάτου από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.  Ίσως κάποιοι να επιβεβαιώνουν ότι … η σιωπή είναι χρυσός;»

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας:

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη δήλωση του υπεύθυνου του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρή Δρίτσα για τη δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Και η υποκρισία έχει τα όριά της!

Ας ρωτήσει ο κ. Δρίτσας το γραφείο του κ. Τσίπρα να τον ενημερώσουν σε ποιες νευραλγικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πλέον όλοι οι στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου και του κ. Κάντα.

Επίσης ας ρωτήσει το ίδιο γραφείο για να μάθει ποιοι παρουσίαζαν το βιβλίο του Αντώνη Κάντα, εξυμνώντας το έργο του...».

Η ανταπάντηση του Θοδ. Δρίτσα: « Εξακολουθεί να αποφεύγει τα ερωτήματα η ΝΔ»

Mε αφορμή την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ σχετικά με σημερινή δήλωσή του για την δικαστική έρευνα για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα, ο υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α’ Πειραιά και Νησιών Θοδωρής Δρίτσας απάντησε τα εξής:

«Καταπληκτικό!

5 μέρες μετά, το γραφείο τύπου της ΝΔ, προφανώς και η Κυβέρνηση, το μόνο που έχει να πει για τις ομολογίες του Κάντα είναι ότι ... φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υποκρισία είναι να αποφεύγεις τις ευθύνες σου κι όταν μάλιστα αυτό χαρακτηρίζει μια Κυβέρνηση και κόμματα που κυβερνούν, τότε όλοι καταλαβαίνουν...

Θα μας πουν τουλάχιστον αν τα πρόσωπα και οι εταιρείες που έδωσε ο Κάντας εξακολουθούν να συναλλάσσονται με το Ελληνικό Δημόσιο;»

Κατά τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, η ΝΔ εξέδωσε νέα ανακοίνωση-ανταπάντηση, όπου βεβαίως και πάλι δεν μπαίνει στην ουσία του ερωτήματος:

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως ανταπάντηση στη δήλωση του υπεύθυνου του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρή Δρίτσα για τη δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για όλα τα θέματα που σχετίζονται με συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου, τις απαντήσεις τις έχει πλέον ο κ. Τσίπρας. Ας τον ρωτήσει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)