to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:40 | 30.05.2015

Κοινωνία

Η Ν.Ε. Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων του Ψ.Ν.Α.

Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Αττικής για όσα συμβαίνουν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής


Από πολύ νωρίς είχαμε επισημάνει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την αναγκαιότητα της απομάκρυνσης από τις διοικήσεις των νοσοκομείων όλων των διοικητών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους, όχι μόνο υπηρέτησαν, αλλά πρωταγωνίστησαν στην εφαρμογή μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην υγεία με οδυνηρά αποτελέσματα, τα οποία διαπιστώνουμε καθημερινά.

Η αλλαγή των διοικήσεων αυτών αποτελεί και αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στην Υγεία. Τρανταχτό παράδειγμα η περίπτωση του διοικητή του Ψ.Ν.Α Παύλου Θεοδωράκη όπου με μια σειρά ενέργειές του, αποδομεί το πληγέν από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ψυχιατρικό νοσοκομείο και οδηγεί στην κατάρρευσή του.

Καθολικό αίτημα των εργαζομένων του είναι η απομάκρυνσή του και εξαιτίας του λόγου αυτού προέβησαν σε κινητοποιήσεις- παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα την αντικατάστασή του. Ο Π. Θεοδωράκης όχι μόνο δεν συναισθάνεται τις ευθύνες του που έχουν οδηγήσει στην πλήρη διάρρηξη των σχέσεών του με το νοσοκομείο, αλλά επιπρόσθετα προβαίνει και σε καταγγελία προς τον εισαγγελέα εναντίον μελών του Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων.


 

Η Ν.Ε. Υγείας Αττικής καλεί άμεσα τον Υπουργό να παρέμβει, τόσο στην παύση κάθε έννοιας δίωξης προς τα μέλη του Δ.Σ του σωματείου, όσο και στην άμεση απομάκρυνση και αντικατάσταση του συγκεκριμένου διοικητή. Θα πρέπει να αποτραπεί η ποινικοποίηση δίκαιων αγώνων των εργαζομένων με μια Αριστερή κυβέρνηση.

Καλούμε επίσης την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας με αφορμή τον διοικητή του Ψ.Ν.Α να ξεκινήσει άμεσα να ξηλώνει τις μνημονιακές διοικήσεις των νοσοκομείων όλης της χώρας απομακρύνοντάς τους έναν προς έναν και αντικαθιστώντας τους με άτομα που πάνω από όλα θα διαθέτουν ένα Αριστερό όραμα για την Υγεία που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας που βρίσκεται μέσα στην καταστροφική περιδίνηση των μνημονίων.


 

Η Ν.Ε Υγείας Αττικής στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων του Ψ.Ν.Α

Αθήνα 30 Μαΐου 2015

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)