to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:39 | 10.11.2017

Οικονομία

Η ΝΕ χρηματοπιστωτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ για τα Paradise Papers

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή χρηματοπιστωτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη δικαιοσύνη να προχωρήσει, με ταχείς ρυθμούς, στην έρευνα των στοιχείων των paradise papers και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαλεύκανσης πιθανών σκανδάλων σε βάρος της κοινωνίας μας»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

10-11-2017

Τις τελευταίες μέρες, μέσα από τις αποκαλύψεις των paradise papers, γινόμαστε κοινωνοί στοιχείων και πληροφοριών που έχουν να κάνουν με ένα τεράστιο «νόμιμο σκάνδαλο φοροδιαφυγής » και όχι μόνο, που αφορά και τη χώρα μας.

Αποδεικνύεται με βάση τα δημοσιοποιημένα στοιχεία, που μέχρι τώρα δεν έχουν διαψευστεί από κανέναν, ότι μέρος του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος είτε ως τράπεζες είτε ως πρόσωπα έχει τη δική του παρουσία στα paradise papers.

Αποδεικνύεται ότι τα αναγκαία ποσά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν προέκυψαν μόνο από το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, ούτε από τον όγκο των κόκκινων δανείων των πολιτών, αλλά και από σφετερισμό τραπεζικού χρήματος με σκοπό τον έλεγχο τραπεζών από το κατεστημένο.

‘Ετσι, όπως φαίνεται από τις, μέχρι σήμερα, αποκαλύψεις ελληνική τράπεζα δάνειζε εξωχώρια funds, αγνώστων μετόχων, για να συμμετάσχουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου άλλης ελληνικής τράπεζας. Δηλαδή χρησιμοποιούσαν χρήμα πολιτών μιας ελληνικής τράπεζας για να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν κάποιοι μερίδιο σε άλλη ελληνική τράπεζα, χωρίς να καταβάλλουν οι ίδιοι το ανάλογο τίμημα αλλά το φόρτωναν στην ελληνική κοινωνία.

Ο ελληνικός λαός πλήρωσε με την τεράστια μείωση μισθών και συντάξεων, με τα ιλιγγιώδη ποσοστά ανεργίας, με ξενιτεμό και με πολύ πόνο τις ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών. Με λίγα λόγια η χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία πλήρωσε, μέχρι τέλους, το λογ/σμό.

Οι πολίτες όμως απαιτούν να βρεθούν οι ένοχοι των πιθανών εγκλημάτων και να πληρώσουν το νομικό, ηθικό και οικονομικό τίμημα των ενεργειών τους.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή χρηματοπιστωτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη δικαιοσύνη να προχωρήσει, με ταχείς ρυθμούς, στην έρευνα των στοιχείων των paradise papers και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαλεύκανσης πιθανών σκανδάλων σε βάρος της κοινωνίας μας.

Οι Ελληνικές Τράπεζες και τα αρμόδια τραπεζικά στελέχη οφείλουν:

  • Να στηρίξουν τους πολίτες/ δανειολήπτες, που αγωνιούν μέσα στις καθημερινές δυσκολίες, να ανταπεξέλθουν στην πληθώρα των απαιτήσεων, χωρίς να χάσουν την ελπίδα, την αξιοπρέπεια και την πίστη τους σε ένα καλύτερο αύριο.

  • Να στηρίξουν τους έντιμους Έλληνες επιχειρηματίες να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους και να ανορθωθεί η ελληνική οικονομία.

  • Να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την οικονομική και κοινωνική ανάταξη της χώρας, γιατί δεν αρκεί να ευημερούν οι αριθμοί αλλά πρέπει πρωτίστως να ευημερούν οι άνθρωποι, στους οποίους οι τράπεζες χρωστάνε την εξυγίανσή τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)