to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:08 | 30.03.2018

Πολιτική

«Η Ν.Δ. θυμίζει συκοφάντες γελωτοποιούς που ψάχνουν τρόπο να καλύψουν τις άθλιες πομπές τους»

«Η στάση της ΝΔ απέναντι στη διαδικασία επιλογής και διορισμού νέου Διοικητή στον ΕΦΚΑ, την ώρα που έρχεται στο φως η, επί των ημερών της, ροή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από ταμεία μαύρου πολιτικού χρήματος, θυμίζει συκοφάντες γελωτοποιούς που ψάχνουν τρόπο να καλύψουν τις άθλιες πομπές τους» απαντά το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ.


Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απαντά στην ανακοίνωση της ΝΔ για τη διαδικασία επιλογής και διορισμού νέου Διοικητή στον ΕΦΚΑ:

«Η ακατάσχετη λασπολογία και οι προσπάθειες σπίλωσης υπολήψεων από το κόμμα πυλώνα ενός πολιτικού συστήματος που ταυτίστηκε με τις μίζες, τα σκάνδαλα και τις απάτες σε βάρος του ελληνικού λαού δεν μπορούν να ρίξουν καμία σκιά στην κυβέρνηση.

Η στάση της ΝΔ απέναντι στη διαδικασία επιλογής και διορισμού νέου Διοικητή στον ΕΦΚΑ, την ώρα που έρχεται στο φως η, επί των ημερών της, ροή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από ταμεία μαύρου πολιτικού χρήματος,  θυμίζει συκοφάντες γελωτοποιούς που ψάχνουν τρόπο να καλύψουν τις άθλιες πομπές τους.

Αυτές είναι οι πρακτικές που γνωρίζει η ΝΔ και σε αυτές καταφεύγει επανειλημμένα. Με πίστη σε έναν και μόνο σκοπό: την εξυπηρέτηση μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων που αποβλέπουν στη λεηλασία της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.»


Η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η υπόθεση του κ. Μαρίνου εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση. Και φυσικά δεν τελειώνει με την απόσυρση της υποψηφιότητάς του.  
Οι ευθύνες για όσους έστησαν ένα σκάνδαλο απευθείας αναθέσεων στην ΗΔΙΚΑ, αφορούν ευθέως και την αρμόδια Υπουργό.  
Η κ. Αχτσιόγλου, που παραμένει άφωνη εδώ και δύο ημέρες, οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες γιατί επέλεξε τον κ. Μαρίνο και -κυρίως- γιατί ακολουθεί τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος».


Η απόσυρση της υποψηφιότητας

Υπενθυμίζεται ότι ο Στάθης Μαρίνος απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση  της Επιτροπής ΔΕΚΟ αναβάλλεται μετά από επιστολή του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου και επιστολή του Στάθη Μαρίνου με την οποία απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Στην επιστολή του ο Στ. Μαρίνος ανέφερε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του «για λόγους ευθιξίας και μετά τον επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον μου από την αξιωματική αντιπολίτευση». Υπογραμμίζει ότι «τίποτα μεμπτό δεν υπάρχει» στην επαγγελματική του σχέση με την ΗΔΙΚΑ «παρά την προσπάθεια δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων».

Τι απαντά η ΗΔΙΚΑ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)