to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:13 | 07.10.2019

Πολιτική

Η ΝΔ θέλει να ιδιωτικοποιήσει την επικουρική ασφάλιση με άλλοθι τις αποφάσεις του ΣτΕ (βίντεο)

«Οι επιμέρους κρίσεις του ΣτΕ για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ -η οποία έκανε ξανά βιώσιμο το ασφαλιστικό στη χώρα μας- δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι της κυβέρνησης ούτε για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης ούτε φυσικά για περικοπές συντάξεων», τονίζει η Έφη Αχτσιόγλου με αφορμή τις «ιδιαιτέρως ανησυχητικές» δηλώσεις Γεραπετρίτη


Η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε δήλωσή της (7/10/19) ότι:

«Οι δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη (σ.σ.: βλέπε παρακάτω), περί νέου ασφαλιστικού με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικές. Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί τις αποφάσεις του ΣτΕ για να δικαιολογήσει τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει εις βάρος του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Οι επιμέρους κρίσεις του ΣτΕ για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ -η οποία έκανε ξανά βιώσιμο το ασφαλιστικό στη χώρα μας- δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι της κυβέρνησης ούτε για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης ούτε φυσικά για περικοπές συντάξεων».

Το άλλοθι του ΣτΕ θέλει να αξιοποιήσει η κυβέρνηση

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τόνισε νωρίτερα την Δευτέρα ότι το νέο ασφαλιστικό «θα χτιστεί πάνω στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας». «Θα χτίσουμε το νέο ασφαλιστικό πάνω στις βασικές αξίες που υιοθετεί η απόφαση του ΣτΕ», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι θα είναι ένα σύστημα βιώσιμο και δίκαιο που θα ενισχύει όσους έχουν. "Αποκαθιστούμε όσους υπέστησαν βλάβη από την αντισυνταγματικότητα του νόμου", πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)