to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:06 | 22.05.2013

Πολιτική

Η ΝΔ... καταψύχει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο - Θα το συζητήσουν οι 3 συνεταίροι

Κραδασμούς στην τρικομματική κυβέρνηση προκαλεί η πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να μπει στο ψυγείο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατήρτισε το υπουργείο Δικαιοσύνης.


Το νομοσχέδιο φέρεται να αντιμετωπίστηκε ως «νομοπαρασκευαστικά άρτιο» από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ), η οποία ωστόσο αναμένεται να ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την προσέγγιση των όρων γενοκτονία, μίσος κ.ά. που αναφέρονται σε αυτό. Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη αυτή επιτρέπει στον υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη να προωθήσει το σχέδιο σε δημόσια διαβούλευση.

Πάντως, πηγές από το κυβερνητικό επιτελείο διαμηνύουν ότι το νομοσχέδιο δεν εντάσσεται στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει να γίνουν σημαντικές αλλαγές στις διατάξεις του. Όπως λένε, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος «αντί να στριμώξει τη Χρυσή Αυγή, να τη μετατρέψει σε τιμητή».

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι το ζήτημα θα τεθεί στην προσεχή σύσκεψη των τριών αρχηγών, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα εξακολουθήσουν να ζητούν την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου.

Ο Φώτης Κουβέλης, από την πλευρά του, κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να αναθεωρήσει τη θέση του, δηλώνοντας ότι «καμία πολιτική διελκυστίνδα δεν δικαιολογείται πάνω σε ένα τέτοιο θέμα». 

Την άμεση προώθηση του νομοσχεδίου ζήτησε εκ νέου με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας ότι δεν θα υποχωρήσει «σε αντιδράσεις συντηρητικών, αναχρονιστικών, ξενόφοβων και ρατσιστικών κύκλων».

Πηγή: in.gr

Διαβάστε σχετικά:

Στο γύψο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο από τον ακροδεξιό πυρήνα της ΝΔ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)