to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:40 | 19.06.2019

Πολιτική

«Η ΝΔ καλύπτει τον Τρομπούκη»: Το υπ. Εργασίας απαντάει στους ισχυρισμούς του εργοδότη

«Ο ισχυρισμός δε του κ. Τρομπούκη ότι η εργαζόμενη ήταν ασφαλισμένη με εργόσημο είναι εντελώς αβάσιμος και δεν αποδεικνύει τίποτα, αφού η ασφάλιση με εργόσημο προβλέπεται μόνο για οικιακή εργασία, ενώ το εργόσημο που επικαλείται εκδόθηκε μετά τη χρονική στιγμή του ελέγχου του Σ.ΕΠ.Ε.», υπογραμμίζει το αρμόδιο υπουργείο υπενθυμίζοντας ότι ο Π. Κορφιάτης, έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Τρομπούκη, για την επίθεση κατά Επιθεωρητή Εργασίας και την παρεμπόδιση ελέγχου


Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας (19/6/19):

Αποτελεί πρόκληση ένας εργοδότης που απασχολεί αδήλωτη εργαζόμενη, παρεμποδίζει έλεγχο του Σ.ΕΠ.Ε., υβρίζει και επιτίθεται σε Επιθεωρητή Εργασίας, να έχει την απαίτηση να είναι υπεράνω του νόμου και επιπλέον να επιχειρεί να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη.

Ο λόγος για τον κ. Κωνσταντίνο Τρομπούκη, εργοδότη και στέλεχος της ΝΔ στη Χίο, ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργεί σε καθεστώς ασυλίας από τους ελέγχους και να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, χωρίς να λογοδοτεί πουθενά.

Ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε., Πάνος Κορφιάτης, έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Τρομπούκη, για την επίθεση κατά Επιθεωρητή Εργασίας και την παρεμπόδιση ελέγχου του Σ.ΕΠ.Ε. στη Χίο, στις 14 Ιουνίου 2019.

Όσα ο κ. Τρομπούκης ισχυρίζεται σε δήλωσή του (σ.σ.: αναλυτικά παρακάτω) δεν αναιρούν το γεγονός ότι απασχολούσε αδήλωτη εργαζόμενη και δεν μπορούν να κρύψουν ότι επιτέθηκε στον Επιθεωρητή του Σ.ΕΠ.Ε. με βρισιές, απειλές και εκσφενδονίζοντας αντικείμενο, συμπεριφορά που προφανώς παρεμπόδισε τον έλεγχο.

Ο ισχυρισμός δε του κ. Τρομπούκη ότι η εν λόγω εργαζόμενη ήταν ασφαλισμένη με εργόσημο είναι εντελώς αβάσιμος και δεν αποδεικνύει τίποτα, αφού η ασφάλιση με εργόσημο προβλέπεται μόνο για οικιακή εργασία, ενώ το εργόσημο που επικαλείται εκδόθηκε μετά τη χρονική στιγμή του ελέγχου.

Η κάλυψη και η στήριξη της ΝΔ στον κ. Τρομπούκη επιβεβαιώνει ότι η ανοχή στην εργοδοτική παραβατικότητα και η αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ.

Τι ισχυρίζεται ο εργοδότης:

Σε ανακοίνωσή του (18/6/19), το στέλεχος της ΝΔ στη Χίο, αναφέρει τα εξής:

«Επειδή πολλά αναληθή και συκοφαντικά κυκλοφόρησαν στα Μ.Μ.Ε. (σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα των προσκείμενων στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) σχετικά με τα όσα συνέβησαν την Παρασκευή 14/6/2019 κατά τη διάρκεια ελέγχου στο ιατρείο μου από τον επιθεωρητή του Σ.Ε.Π.Ε. Δημ. Φραγκομίχαλο, θέλω να δηλώσω με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο:

Στην επιχείρηση μου εργάζονται εκτός από μένα, τέσσερα (4) άτομα και δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ ανασφάλιστος και αδήλωτος εργαζόμενος.

Κατά το γενόμενο έλεγχο, στο χώρο εργαζόταν μια γραμματέας εντός του ωραρίου της και μία καθαρίστρια με εργόσημο.

Με έκπληξη μου διαπίστωσα ότι ο επιθεωρητής γνώριζε και το ωράριο της γραμματέως και δεν ζήτησε πίνακα προσωπικού.

Για δε την καθαρίστρια συμφώνησε στα πλαίσια της προθεσμίας που δίδει ο νόμος, να προσκομίσω τα δικαιολογητικά της την Τρίτη 18/06/2019.

Παρόλα αυτά ο ίδιος και ο Ειδικός Γραμματέας Σ.Ε.Π.Ε.  προέβησαν την επόμενη μέρα Σάββατο 15/06/2019 σε μηνυτήριο αναφορά και δημοσιοποίηση ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων μέσω Δελτίου Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Τα συμπεράσματα είναι αυτονόητα.

Η πολιτική μου δραστηριότητα και η έντονη συμμετοχή μου στην προσπάθεια αλλαγής της στρεβλής κατάστασης που ζει ο τόπος μας την τελευταία τετραετία με την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι η προφανής αιτία στοχοποίησής μου.  Η μέθοδος της συκοφαντίας είναι γνωστή τακτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Δεν πτοούμαι γιατί απλούστατα δεν έχω τίποτε να κρύψω. Έχω ήδη προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη».

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)